Βρετανία: Μπορούμε να επέμβουμε στη Συρία και χωρίς έγκριση του ΟΗΕ

Βρετανία: Μπορούμε να επέμβουμε στη Συρία και χωρίς έγκριση του ΟΗΕ

«Δικαιολογημένο» το χτύπημα στη Συρία για ανθρωπιστικούς λόγους, λέει το Λονδίνο - «Ο Άσαντ έχει κάνει χρήση χημικών σε 14 περιπτώσεις από το 2012», υποστηρίζει η Επιτροπή Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου

Βotox κατά της ημικρανίας!
Βρετανία: Μπορούμε να επέμβουμε στη Συρία και χωρίς έγκριση του ΟΗΕ
Ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία θα ήταν νόμιμη, υποστηρίζει η βρετανική κυβέρνηση, ακόμη και αν δεν υπάρχει σχετικό και ρητό ψήφισμα από το Συμβουλίο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Η νομική βάση για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία θα είναι η ανθρωπιστική επέμβαση. Στόχος είναι η ανακούφιση της ταλαιπωρίας των πολιτών με την αποτροπή ή τη διακοπή της περαιτέρω χρήσης χημικών όπλων», λέει επίσημη ανακοίνωση.

«Ο Άσαντ έχει κάνει χρήση χημικών 14 φορές από το 2012»

Την ίδια ώρα η Επιτροπή Πληροφοριών της Βρετανίας, όπως η ισραηλινή Χααρέτζ, αναφέρει ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν πως την περασμένη εβδομάδα σε προάστιο της Δαμασκού έγινε επίθεση με χημικά και ότι είναι «πολύ πιθανό» το συριακό καθεστώς να βρίσκεται πίσω από αυτό.

Κλείσιμο
Σε επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ο επικεφαλής της Επιτροπής, Τζον Ντέι, γράφει ότι η εκτίμησή τους είναι ότι ο Άσαντ έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα σε 14 περιπτώσεις από το 2012.

Η επιστολή αναφέρει , ακόμη, ότι «η εκτίμηση αυτή λήφθηκε με το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφάλειας έπειτα από μια εξαντλητική έρευνα».

«Πιστεύουμε ότι υπήρξαν και άλλες επιθέσεις με χημικά, αν και δεν έχουμε τον ίδιο βαθμό εμπιστοσύνης στα αποδεικτικά στοιχεία. Είναι σαφής, πάντως, η τάση του καθεστώτος Άσαντ να κάνει χρήση χημικών», προσθέτει.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης