Αίγυπτος: Γέννησε την ώρα που διαδήλωνε και ονόμασε το μωρό Σίσι
Λαοθάλασσα υποστηρικτών του αρχηγού του στρατού
Ζωή Ψαρρά
Πολλοί Αιγύπτιοι βλέπουν στο πρόσωπο του πανίσχυρου αρχηγού του στρατού Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι την ελευθερία της χώρας τους, το όραμα για μια «νέα» Αίγυπτο... Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι μια γυναίκα για να τον τιμήσει και να τον ευχαριστήσει έδωσε στο μωρό που γέννησε την ώρα που διαδήλωνε ειρηνικά στο Κάιρο το όνομά του, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Al
Arabiya.
Από χθες πολλές χιλιάδες αντίπαλοι του Μόρσι άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία Ταχρίρ, το σύμβολο της επανάστασης που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ. Πολλοί κρατούσαν αιγυπτιακές σημαίες και φωτογραφίες του αρχηγού του στρατού, στρατηγού Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, του νέου ισχυρού άνδρα της χώρας. «Εμείς είμαστε η Αίγυπτος» ακουγόταν από τα μεγάφωνα ενώ το πλήθος χειροκροτούσε κάθε φορά που γινόταν αναφορά στο όνομα του στρατηγού.
Ο αλ Σίσι κάλεσε την Τετάρτη τους Αιγύπτιους να βγουν στους δρόμους και με τον τρόπο αυτό να του δώσουν την «εντολή» να προχωρήσει και «να τελειώνει με την τρομοκρατία και τη βία».
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας