Αίγυπτος: Τελεσίγραφο 48 ωρών από τον στρατό στη Μουσουλμανική Αδελφότητα

Αίγυπτος: Τελεσίγραφο 48 ωρών από τον στρατό στη Μουσουλμανική Αδελφότητα

Προκειμένου να υπογράψει τον «οδικό χάρτη» για την πολιτική συμφιλίωση στη χώρα -Οι ΗΠΑ ζητούν αυτοσυγκράτηση από τον στρατό

Στο iPad store από σήμερα τα iBook, Pages, Keynote και Numbers
Αίγυπτος: Τελεσίγραφο 48 ωρών από τον στρατό στη Μουσουλμανική Αδελφότητα
Διορία 48 ωρών, μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, έδωσε σήμερα ο στρατός της Αιγύπτου στη Μουσουλμανική Αδελφότητα προκειμένου να υπογράψει τον "οδικό χάρτη" για την πολιτική συμφιλίωση στη χώρα, ανέφερε απόψε ένας αξιωματούχος, λίγη ώρα αφότου οι ένοπλες δυνάμεις απείλησαν συγκαλυμμένα ότι θα χρησιμοποιήσουν σκληρότερες τακτικές εναντίον της ισλαμικής οργάνωσης.

"Σαφώς θα αντιδράσουμε σκληρά εναντίον οποιασδήποτε παρότρυνσης στη βία ή την τρομοκρατία από τους ηγέτες της Αδελφότητας ή τους υποστηρικτές της.

Δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε τους ειρηνικούς διαδηλωτές, ανεξάρτητα από τους (πολιτικούς) δεσμούς τους" ανέφερε ένας αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι η οργάνωση έχει διορία 48 ωρών για να συμμορφωθεί.

Κλείσιμο
Στις 3 Ιουλίου ο στρατός ανέτρεψε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, που προέρχεται από τους Μουσουλμάνους Αδελφούς, και σχημάτισε μια προσωρινή κυβέρνηση η οποία έχει εισηγηθεί έναν οδικό χάρτη για την πολιτική μετάβαση που θα οδηγήσει σε βουλευτικές εκλογές σε διάστημα περίπου έξι μηνών.

Λίγο νωρίτερα, ο στρατός με ανακοίνωσή του στο Facebook άφησε να εννοηθεί ότι θα αλλάξει στρατηγική και θα στρέψει τα όπλα εναντίον όποιων εμπλακούν σε επεισόδια "ωμής βίας και τρομοκρατίας".

Η Ουάσινγκτον κάλεσε τον αιγυπτιακό στρατό να δείξει αυτοσυγκράτηση 

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε σήμερα το στρατό της Αιγύπτου να ασκήσει τη "μέγιστη αυτοσυγκράτηση" και να κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει τις συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων διαδηλωτών.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, μιλώντας στους δημοσιογράφους μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος που μεταφέρει τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στη Φλόριντα, είπε ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί για "οποιαδήποτε ρητορική που πυροδοτεί εντάσεις".

Χθες Τετάρτη ο στρατηγός Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι κάλεσε τους Αιγύπτιους να κατέβουν την Παρασκευή στους δρόμους για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο στρατό και να του δώσουν την "εντολή" να αντιμετωπίσει τη βία.

"Η κυβέρνηση (των ΗΠΑ) έχει καλέσει τις ένοπλες δυνάμεις (της Αιγύπτου) να ασκήσουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και προσοχή", τόνισε ο Έρνεστ, ενόψει και των διαδηλώσεων που προγραμματίζουν για αύριο οι υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης