Αίγυπτος: Το Κατάρ εξέφρασε την ανησυχία του για την συνεχιζόμενη κράτηση του Μόρσι

Αίγυπτος: Το Κατάρ εξέφρασε την ανησυχία του για την συνεχιζόμενη κράτηση του Μόρσι

Το πλούσιο κράτος του Κόλπου εξέφρασε επίσης ανησυχία για το κύμα βίας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους αντιπάλους του Μόρσι

Αίγυπτος: Το Κατάρ εξέφρασε την ανησυχία του για την συνεχιζόμενη κράτηση του Μόρσι
Το Κατάρ, κύριος υποστηρικτής των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο, εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη κράτηση του αποπεμφθέντος από τον στρατό προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Η Ντόχα εκφράζει την «έντονη ανησυχία της για τη συνεχιζόμενη κράτηση του εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι με τους κινδύνους που αυτή προκαλεί για την ένδοξη επανάσταση της 25ης Ιανουαρίου» του 2011, η οποία ανέτρεψε το καθεστώς του Χόσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Κλείσιμο
Το πλούσιο κράτος του Κόλπου εξέφρασε επίσης ανησυχία για το κύμα βίας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους αντιπάλους του Μόρσι, το οποίο έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 150 ανθρώπων μετά τις μαζικές διαδηλώσεις στα τέλη Ιουνίου υπέρ της απομάκρυνσης του ισλαμιστή προέδρου από την εξουσία.

Για μια έξοδο από την κρίση στην Αίγυπτο πρέπει να υπάρξει «πολιτική διευθέτηση που θα βασίζεται στο διάλογο στο πλαίσιο της εθνικής ενότητας. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει με την απουσία μιας από τις ενδιαφερόμενες πλευρές και τη συνεχιζόμενη κράτηση των ηγετών της», προσθέτει η ανακοίνωση που αναφέρεται στα στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων, τα οποία συνελήφθησαν μετά την αποπομπή του Μόρσι στις 3 Ιουλίου.

Οι υποστηρικτές του Μόρσι ζητούν την επιστροφή του στην εξουσία τονίζοντας ότι είναι ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου.

Οι αντίπαλοί του εκτιμούν ότι άσκησε την εξουσία υπέρ των συμφερόντων μόνο του κόμματός του, των Αδελφών Μουσουλμάνων, και ότι οι μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη νομιμότητά του.

Η νέα κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει στα αιτήματα των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απελευθέρωση του Μόρσι και περιορίζεται να δηλώνει ότι είναι καλός o τρόπος με τον οποίο του συμπεριφέρονται οι αρχές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης