Στη Βενεζουέλα καταλήγει το ταξίδι του Σνόουντεν προς την ελευθερία

Στη Βενεζουέλα καταλήγει το ταξίδι του Σνόουντεν προς την ελευθερία

Στενή σχέση μεταξύ Microsoft και NSA αποκαλύπτουν νέα έγγραφα που παρέδωσε ο Αμερικανός κατάσκοπος στον Guardian - Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους ο Σνόουντεν ζήτησε συνάντηση με ακτιβιστές

Στη Βενεζουέλα καταλήγει το ταξίδι του Σνόουντεν προς την ελευθερία
Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στην υπόθεση Σνόουντεν, καθώς οι ΗΠΑ εξέφρασαν την απογοήτευσή τους στην ηγεσία της Κίνας για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα. Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής «ζυγίζουν» την κατάσταση, για το ποιες δηλαδή θα είναι οι επιπτώσεις τους εάν φιλοξενήσουν το «βαθύ λαρύγγι» των υποκλοπών, ενώ η Βενεζουέλα υποστηρίζει ότι μέχρι τώρα ο 30χρονος Αμερικανός δεν έχει απαντήσει στην προσφορά πολιτικού ασύλου που του έχει προσφέρει η χώρα του Νικολά Μαδούρο.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, ο Σνόουντεν ζήτησε συνάντηση με ακτιβιστές στο αεροδρόμιο της Μόσχας όπου παραμένει εγκλωβισμένος.
 
Κλείσιμο
Στο μεταξύ, η γερμανική «Bild» υποστηρίζει ότι πιθανότατα αύριο θα γίνει το «ταξίδι προς την ελευθερία» του Σνόουντεν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας , ο πρώην Αμερικανός κατάσκοπος θα ταξιδέψει αεροπορικώς μέχρι την Αβάνα και εν συνεχεία θα φτάσει στο Καράκας.
   
Παράλληλα, ο βρετανικός «Guardian» δημοσίευσε νέα στοιχεία από έγγραφα που του παρέδωσε ο Έντουαρντ Σνόουντεν και φέρονται να δείχνουν τη στενή σχέση της Microsoft με την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η υπηρεσία φέρεται να είχε πρόσβαση μέχρι και στην κωδικοποίηση της Microsoft για mail και επικοινωνία σε ζωντανό χρόνο, ενώ οι πράκτορες της NSA συνεργάζονταν συστηματικά με το FBI και τη CIA.
      
Βάσει των εγγράφων, ο Guardian υποστηρίζει πως η Microsoft είχε βοηθήσει την NSA να παρακάμψει την κρυπτογράφηση των συνομιλιών και των επικοινωνιών χρηστών (σε mail ή σε συνομιλίες chat) στις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και στο Skype. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης