Ανησυχία Βέστερβέλε για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο
Έκκληση να συνεχίσει η Αίγυπτος στο δρόμο της δημοκρατίας και να επενδύσει στο διάλογο απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Βεστερβέλε μετά τη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο
«Παρακολουθούμε με πολύ μεγάλη προσοχή και ανησυχία την κατάσταση στην Αίγυπτο», δήλωσε σήμερα στην Αθήνα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, που απηύθυνε έκκληση να συνεχίσει η χώρα στο δρόμο της δημοκρατίας και να επενδύσει στο διάλογο.
Ο κ. Βεστερβέλε μιλούσε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.