Ένας νεκρός και 70 τραυματίες στις συγκρούσεις στην Αλεξάνδρεια

Ένας νεκρός και 70 τραυματίες στις συγκρούσεις στην Αλεξάνδρεια

Συγκεντρώσεις κατά και υπέρ του προέδρου Μόρσι 

Ένας νεκρός και 70 τραυματίες στις συγκρούσεις στην Αλεξάνδρεια
Ένας άνθρωπος έχασε σήμερα την ζωή του και 70 τραυματίστηκαν στην Αλεξάνδρεια, στην βόρεια Αίγυπτο, κατά τις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπολιτευόμενους στον πρόεδρο της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι, μετέδωσε το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων Mena.

«Ένας πολίτης υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη από σκάγια», διευκρίνισε το πρακτορείο, προσθέτοντας ότι οι 70 τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν κατά την διάρκεια συγκεντρώσεων που πραγματοποίησαν οι δύο πλευρές. 
Η τηλεόραση έδειξε εικόνες από τους διαδηλωτές που έτρεχαν προς όλες τις κατευθύνσεις στην περιοχή Σίντι Γκάμπερ στην Αλεξάνδρεια, ενώ ακούγονταν και πυροβολισμοί.

Επίσης έδειξε εικόνες στις οποίες φαινόταν καπνός να βγαίνει από τα γραφεία της έδρας του Κόμματος της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης (PLJ), στο οποίο ανήκει ο πρόεδρος Μόρσι, το οποίο είχε τυλιχθεί στις φλόγες, στην ίδια συνοικία. 
Αστυνομικές ενισχύσεις εστάλησαν στην περιοχή για να διαλύσουν το πλήθος των διαδηλωτών, σύμφωνα με αξιωματούχο της ασφάλειας.


Και στην πόλη Άγκα, στην επαρχία Ντακαλίγια, στο Δέλτα του Νείλου, τα γραφεία του PLJ λεηλατήθηκαν και στην συνέπεια πυρπολήθηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Σε τέσσερις ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει από την Τετάρτη σε περιοχές στο Δέλτα του Νείλου, μεταξύ υποστηρικτών και αντιπολιτευόμενων στον πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, δήλωσαν γιατροί και ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.


«Ο απολογισμός των συγκρούσεων στην Μανσούρα ανήλθε στους τρεις νεκρούς, αφού δύο άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματα που είχαν υποστεί από σκάγια», δήλωσε ένας γιατρός στο διεθνές νοσοκομείο της Μανσούρα, η οποία βρίσκεται στο Δέλτα του Νείλου. Ένας άνθρωπος είχε ήδη χάσει την ζωή του και 237 είχαν τραυματιστεί την Τετάρτη το βράδυ όταν ξέσπασαν οι συγκρούσεις στην πόλη αυτή.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, από τις τάξεις των οποίων προέρχεται ο πρόεδρος Μόρσι, ανακοίνωσαν ότι τα τρία αυτά θύματα ήταν μέλη της αδελφότητας.

Κλείσιμο
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης