Η FIFA καλεί τη Βραζιλία να ελέγξει άμεσα το κύμα βίας

Η FIFA καλεί τη Βραζιλία να ελέγξει άμεσα το κύμα βίας

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί η κυβέρνηση μετά και τους δύο νεκρούς διαδηλωτές - Πάνω από 1.000.000 πολίτες στους δρόμους

Δεν υποχωρούν οι διαδηλωτές στη Βραζιλία
Την έντονη ανησυχία της FIFA έχουν προκαλέσει οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στη Βραζιλία. Μάλιστα ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Ζερόλ Βαλκέ, έστειλε μήνυμα στην κυβέρνησης της Βραζιλίας να ελέγξει το κύμα βίας άμεσα.

Παρόλο που μέχρι χθες Πέμπτη η FIFA υποστήριζε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη διοργάνωση των ποδοσφαιρικών αγώνων, οι δύο νεκροί που καταγράφονται μέχρι στιγμής και τα εξαιρετικά επεισόδια που έλαβαν χώρα από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την Ομοσπονδία

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα το σαββατοκύριακο η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύσκεψη καθώς πλέον ο αριθμός των διαδηλωτών αγγίζει το ένα εκατομμύριο
Αποτέλεσμα αυτής της έκρυθμης κατάστασης ήταν δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους μέσα σε δύο μέρες. Μετά τον 18χρονο που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στο Σάο Πάολο, μια 54χρονη έχασε τη ζωή της στην πόλη Μπελέμ ντο Πάρα της Αμαζονίας, όταν υπέστη ανακοπή μετά την έκρηξη μιας οπλοβομβίδας δίπλα της.

Κλείσιμο
Η γυναίκα, δημοτική υπάλληλος του τομέα καθαριότητας, εργαζόταν σε έναν δρόμο μαζί με συναδέλφους της όταν στο σημείο έφθασε μια ομάδα διαδηλωτών κι εξερράγη μια βομβίδα που περιείχε δακρυγόνο. Η γυναίκα υπέστη ανακοπή καρδιάς και κατέληξε. Μια μέρα νωρίτερα, ένας διαδηλωτής 18 ετών είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο στην πολιτεία Σάου Πάουλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης