Πολωνία: Διαδήλωση για τα αίτια του θανάτου του Κατσίνσκι

Πολωνία: Διαδήλωση για τα αίτια του θανάτου του Κατσίνσκι

1000 άτομα διαδήλωσαν έξω από τη ρωσική πρεσβεία στη Βαρσοβία υποστηρίζοντας ότι το αεροπορικό δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκε ο Πολωνός πρόεδρος επρόκειτο για δολοφονική επίθεση 

Πολωνία: Διαδήλωση για τα αίτια του θανάτου του Κατσίνσκι
Περίπου 1.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το βράδυ της Τρίτης έξω από τη ρωσική πρεσβεία στη Βαρσοβία, υποστηρίζοντας ότι το αεροπορικό δυστύχημα το 2010, στο οποίο σκοτώθηκε ο Πολωνός πρόεδρος και δεκάδες ακόμα μέλη του στρατού και της πολιτικής, επρόκειτο για επίθεση και όχι για ατύχημα.

Η διαδήλωση, την οποία οργάνωσαν μέλη της αντιπολίτευσης, πραγματοποιήθηκε την παραμονή της τρίτης επετείου από την συντριβή, κατά την οποία ο πρόεδρος Λεχ Κατσίνσκι έχασε τη ζωή του. Το πολωνικό κυβερνητικό αεροσκάφος μετέφερε 96 άτομα, όταν στις 10 Απριλίου του 2010 συνετρίβη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντας και το πλήρωμα του αεροπλάνου.
Κλείσιμο

Ρώσοι και Πολωνοί ερευνητές είχαν καταλήξει, μετά από έρευνες, ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από λάθος του πιλότου, ο οποίος προσπάθησε να προσγειώσει το αεροπλάνο σε συνθήκες πυκνής ομίχλης.

Ωστόσο, μέλη της αντιπολίτευσης της Πολωνίας υποστηρίζουν ότι ο Κατσίνσκι, ο οποίος ασκούσε έντονη κριτική στο Κρεμλίνο, δολοφονήθηκε.

Την Τετάρτη θα διεξαχθούν, στη Βαρσοβία και σε άλλες πόλεις της χώρας, εκδηλώσεις προς τιμήν της μνήμης των 96 ατόμων που σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του αεροσκάφους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης