Το Ριάντ αγόρασε όπλα για τους αντάρτες της Συρίας από την Κροατία

Η Σαουδική Αραβία αγόρασε όπλα κατάλληλα για χρήση από το πεζικό στην Κροατία για να εξοπλιστούν οι αντάρτες της Συρίας, αποκαλύπτει σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα

Η Σαουδική Αραβία αγόρασε όπλα κατάλληλα για χρήση από το πεζικό στην Κροατία για να εξοπλιστούν οι αντάρτες της Συρίας, αποκαλύπτει σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης.
 
Επικαλούμενη δυτικούς αξιωματούχους, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, η εφημερίδα υποστηρίζει πως το Ριάντ αγόρασε «μία σημαντική ποσότητα χερσαίων όπλων» που προέρχονται από ένα «μυστικό απόθεμα», το οποίο χρονολογείται από την εποχή του πολέμου στα Βαλκάνια στη δεκαετία του 1990.
 
Τα όπλα άρχισαν να παραδίδονται στους Σύρους αντάρτες μέσω της Ιορδανίας τον Δεκέμβριο. Είναι από εκείνη την εποχή που άρχισαν να διακρίνονται γιουγκοσλαβικά όπλα στα βίντεο που αναρτούσαν οι αντάρτες στο YouTube, έγραψε η εφημερίδα.
 
Έκτοτε, όπως ενημερώνουν οι δυτικές πηγές της, «πολλά αεροσκάφη με φορτία όπλων» απογειώθηκαν από την Κροατία, μεταφέροντας κυρίως «χιλιάδες τυφέκια και εκατοντάδες πολυβόλα», καθώς και «απροσδιόριστο αριθμό πολεμοφοδίων».
 
Εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης της Κροατίας διέψευσε μιλώντας στην εφημερίδα πως πωλήθηκε από την χώρα του οποιοδήποτε απόθεμα όπλων στη Σαουδική Αραβία ή σε Σύρους αντάρτες.
 
 Τόσο η Ιορδανία, όσο και η Σαουδική Αραβία αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες της εφημερίδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr