Καμπανάκι της «Unicef» για τα παιδιά στη Συρία

Η UNICEF έχει απευθύνει έκκληση ύψους 195,8 εκατομμυρίων δολαρίων για τα προγράμματα βοήθειας εντός και εκτός της Συρίας για τους πρώτους έξι μήνες του 2013...

Η συνεχιζόμενη βία και η κατάρρευση των βασικών υπηρεσιών σε πολλές περιοχές της Συρίας προκαλούν αυξανόμενες ροές προσφύγων στις γειτονικές χώρες και ο αριθμός των παιδιών που χρειάζονται βοήθεια έχει ξεπεράσει τα 1.840.000 εντός της Συρίας, ενώ τουλάχιστον 330.374 παιδιά είναι εγγεγραμμένα στους καταυλισμούς προσφύγων στις γύρω χώρες.
 
Καθώς οι εξελίξεις από την κλιμακούμενη βία στη χώρα είναι δραματικές, η  UNICEF ανακοίνωσε τις τελευταίες τις εκτιμήσεις σχετικά με τη συνέχιση της προγραμματισμένης παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας για τα παιδιά στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή.

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες επικεντρώνονται κυρίως στους τομείς υγείας και διατροφής, της παροχής νερού και υγιεινής, την προστασία των παιδιών και την εκπαίδευση.
 
Αναλυτικά:

Εντός της Συρίας κατά της ιλαράς εμβολιάστηκαν 1,3 εκατομμύρια παιδιά, ενώ στις γύρω χώρες 165.703.

35.000 παιδιά εντός της Συρίας παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα της UNICEF και 73.263 παιδιά στις γύρω χώρες.
 
26.158 άτομα στη Συρία είχαν την ευκαιρία να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό και 150.906 αντίστοιχα στις γύρω χώρες.
 
Σε 32.000 παιδιά στη Συρία δόθηκε ψυχολογική στήριξη, ενώ στις γειτονικές χώρες η UINICEF παρείχε αντίστοιχη βοήθεια σε 21.372 παιδιά.
 
Η UNICEF έχει απευθύνει έκκληση ύψους 195,8 εκατομμυρίων δολαρίων για τα προγράμματα βοήθειας εντός και εκτός της Συρίας για τους πρώτους έξι μήνες του 2013 και επισημαίνει το σημαντικό χρηματοδοτικό έλλειμμα που για τα προγράμματα στο εσωτερικό της Συρίας ανέρχεται στο 82,2%, ενώ για την ευρύτερη περιοχή στο 80%.
 
Όσοι επιθυμούν, μπορούν να υποστηρίξουν την έκκληση της UNICEF Ελλάδος για τα παιδιά στη Συρία με μια δωρεά τους στο: http://www.unicef.gr/emergncs/em_syria2012.php
 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr