ΗΠΑ: Το Ιράν προσπαθεί να αποκτήσει υλικά για το πυρηνικό του πρόγραμμα

ΗΠΑ: Το Ιράν προσπαθεί να αποκτήσει υλικά για το πυρηνικό του πρόγραμμα

Ο Λευκός Οίκος έχει επίγνωση των προσπαθειών του Ιράν να αποκτήσει ευαίσθητα υλικά που σχετίζονται με το πυρηνικό του πρόγραμμα

ΗΠΑ: Το Ιράν προσπαθεί να αποκτήσει υλικά για το πυρηνικό του πρόγραμμα
Ο Λευκός Οίκος έχει επίγνωση των προσπαθειών του Ιράν να αποκτήσει ευαίσθητα υλικά που σχετίζονται με το πυρηνικό του πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, απέφυγε όμως να σχολιάσει κάποιες συγκεκριμένες συναλλαγές.

"Γνωρίζουμε καλά τις επιθετικές προσπάθειες του Ιράν, κατά παράβαση των υποχρεώσεων του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, να εξασφαλίσει ευαίσθητα υλικά για το πρόγραμμα εμπλουτισμού του ουρανίου του", δήλωσε στους δημοσιογράφους που ταξιδεύουν με τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Απαντώντας σε μια ερώτηση, ο Έρνεστ είπε ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει κάποιες συγκεκριμένες συναλλαγές.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ στο Ντουμπάι οι αραβικές μοναρχίες του Κόλπου, απέρριψαν σήμερα ως "πρόκληση" την πρόταση του Ιρανού αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για τις ασιατικές υποθέσεις, Αραγτσί Αμπάς, ο οποίος δήλωσε την Τρίτη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mehr, ότι η Τεχεράνη "προτείνει η συριακή κρίση και η κατάσταση στο Μπαχρέιν, να περιληφθούν στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνόδου της ομάδας 5+1 για τα πυρηνικά του Ιράν στο Καζακστάν".

Σε ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (CCG), Αμπντελατίφ Ζαγιάνι ανακοίνωσε τη "συνολική απόρριψη" της ιρανικής πρότασης, χαρακτηρίζοντάς την "πρόκληση" και "παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις των αραβικών κρατών" .

Είναι ένα μέσο για το "ανακάτεμα της τράπουλας" που μαρτυρά "την αναβλητικότητα του Ιράν και την έλλειψη σοβαρότητας για την επίτευξη λύσης η οποία θα θέσει τέλος στις περιφερειακές και διεθνείς ανησυχίες για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα του", τονίζει ο Ζαγιανί στην ανακοίνωσή του.

Στο Μπαχρέιν, ο Ιρανός επιτετραμμένος κλήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου του επιδόθηκε νότα διαμαρτυρίας, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων BNA.

Η ιρανική πρόταση "είναι μια παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του Μπαχρέιν και παραβίαση της κυριαρχίας του" και "οξύνει τις περιφερειακές εντάσεις και την αστάθεια", τονίζεται στη νότα αυτή σύμφωνα με το BNA.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης