Πρώτο «ναι» στο γάμο των ομοφυλόφιλων από τη γαλλική Βουλή

Πρώτο «ναι» στο γάμο των ομοφυλόφιλων από τη γαλλική Βουλή

Για να γίνει νόμος του γαλλικού κράτους θα πρέπει να περάσει και από τη γαλλική Γερουσία, στην ψηφοφορία που θα γίνει στις 2 Απριλίου

Πρώτο «ναι» στο γάμο των ομοφυλόφιλων από τη γαλλική Βουλή
Το νομοσχέδιο, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από κύκλους συντηρητικών και από θρησκευτικές ομάδες, υπερψηφίστηκε με 329 ψήφους υπέρ έναντι 229 κατά. Για να γίνει νόμος του γαλλικού κράτους θα πρέπει να περάσει και από τη γαλλική Γερουσία, στην ψηφοφορία που θα γίνει στις 2 Απριλίου.

«Δώσαμε έναν μεγάλο και τίμιο αγώνα»
Κλείσιμο
, δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Κριστιάν Τομπιρά, η οποία ήταν από τους υπέρμαχους του νομοσχεδίου.

Η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ, που έχει πλέον την πλειοψηφία στο γαλλικό κοινοβούλιο, τάχθηκε υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου και επέμεινε μέχρι τέλους για να περάσει, καθώς οι αντίπαλοι επιχειρούσαν να καθυστερήσουν την διαδικασία, καταθέτοντας 5.000 τροπολογίες.

Οι βουλευτές απέρριψαν πάντως ένα άλλο σχέδιο που επιτρέπει στις λεσβίες να έχουν πρόσβαση σε προγράμματα τεχνητής γονιμοποίησης. Το ζήτημα θα περιληφθεί σε ξεχωριστό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αργότερα μέσα στο έτους.

Η Γαλλία αναμένεται να γίνει η ενδέκατη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων είναι νόμιμος. Aντίστοιχη νομοθεσία πέρασε την περασμένη εβδομάδα και στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης