Oscar 2009: Τα αγαλματίδια με το όνομά τους...

Oscar 2009: Τα αγαλματίδια με το όνομά τους...

Το κόκκινο χαλί πατήθηκε, τα φλας άστραψαν, η καθιερωμένη παρέλαση των επωνύμων έγραψε και αυτή τη χρονιά την ιστορία της στο χρυσό βιβλίο του κινηματογράφου και τα πρώτα ζεστά αγαλματάκια περπάτησαν ήδη στα χέρια των νικητών!!!!

 

Χρυσό στα χέρια του Σον Πεν!! Ο μεγάλος νικητής.. απέσπασε το Οσκαρ Α ανδρικού ρόλου για τον ρόλο του Χά

Oscar 2009: Τα αγαλματίδια με το όνομά τους...

Το κόκκινο χαλί πατήθηκε, τα φλας άστραψαν, η καθιερωμένη παρέλαση των επωνύμων έγραψε και αυτή τη χρονιά την ιστορία της στο χρυσό βιβλίο του κινηματογράφου και τα πρώτα ζεστά αγαλματάκια περπάτησαν ήδη στα χέρια των νικητών!!!!

 

Χρυσό στα χέρια του Σον Πεν!! Ο μεγάλος νικητής.. απέσπασε το Οσκαρ Α ανδρικού ρόλου για τον ρόλο του Χάρβεϊ Μίλκ, στην ταινία «Milk».

Ο 48χρονος Πεν, κρατά το δεύτερο Οσκαρ στην καριέρα του, μετά το 2004, όταν είχε λάβει το χρυσό αγαλματίδιο για τον ρόλο του πατέρα στην ταινία «Mystic River».

Κλείσιμο

Κέιτ Γουίνσλετ-Πενέλοπε Κρουζ!!

Η τέχνη είναι γένους θηλυκού...αυτό μας απέδειξαν απόψε οι δυο κυρίες που  τιμήθηκαν με Όσκαρ Α΄και Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Η Σοφία Λόρεν, η Σίρλεϊ ΜακΛέιν, η Νικόλ Κίντμαν, η Χάλι Μπέρι και η Μαριόν Κοτιγιάρ απένειμαν το βραβείο στην Κέιτ Γουίνσλετ για τα «Σφραγισμένα Χείλη», ενώ η Πενέλοπε Κρουζ βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στην ταινία «Vicky Christina Barcelona».

Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε η βράβευση του Χιθ Λέτζερ, με το Όσκαρ Β΄Ανδρικού Ρόλου για το ρόλο του στην ταινία «Ο σκοτεινός ιππότης».

Το βραβείο παρέλαβαν οι γονείς και η αδερφή του αδικοχαμένου ηθοποιού.

Μέσα απο αυτό γίνεται ο δεύτερος ηθοποιός που βραβεύεται με Όσκαρ μετά θάνατον, μετά τον Πίτερ Φιντς, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ το 1977 για την ταινία «The Network».

Η ταινία «Σκοτεινός Ιππότης απέσπασε και Όσκαρ Ήχου (Ρίτσαρντ Κινγκ).

Η χαμηλού προϋπολογισμού ινδική ταινία «Slumdog Millionaire» σάρωσε τα βραβεία, καθώς απέσπασε συνολικά οκτώ αγαλματίδια.

Η ταινία με τις δέκα υποψηφιότητες κέρδισε το πολυπόθητο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Όσκαρ Σκηνοθεσίας στον Ντάνι Μπόιλ, Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου στον Σάιμον Μπιουφόι, Όσκαρ Φωτογραφίας (Ντοντ Μάντλ), Μοντάζ (Κρις Ντίκενς), Ηχητικού Μοντάζ (Ίαν Ταπ, Ρίτσαρντ Πράικ, Ρεσούλ Πουκούτι), Καλύτερης Μουσικής (Α. Ρ. Ράχμαν) και Καλύτερου Τραγουδιού το Jai Ho.

Το φαβορί, «Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον», έλαβε μόλις τρία Όσκαρ.

Ένα για την Καλλιτεχνική Διεύθυνση (συμπεριλαμβάνονται και τα Σκηνικά Ταινίας) στους Ντόναλντ Γράχαμ Μπερτ, Βίκτορ Τσόλφο, ένα για το Μακιγιάζ στον Γκρεγκ Κάνομ και τέλος Όσκαρ για τα Καλύτερα Οπτικά Εφέ στους Έρικ Μπάρμπα, Στιβ Πριγκ, Μπερτ Ντάλτον, Κρέγκ Μπάρον .

Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου κέρδισε ο Ντάστιν Λανς Μπλακ για την ταινία «Milk».

Το Όσκαρ ταινίας Κινουμένων Σχεδίων κατέκτησε ο WALL-E και το αντίστοιχο για την κατηγορία μικρού μήκους το «La Maison en Petits Cubes».

Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους αναδείχθηκε το Spielzeugland (Toyland), ενώ η ιαπωνική ταινία «Departures» κέρδισε Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας.

Στην κατηγορία των ντοκιμαντέρ, το «Man on Wire» βραβεύτηκε ως το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ και το «Smile Pinki» ως Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους.

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και ο Ντάνιελ Κρεγκ απένειμαν το Όσκαρ Κουστουμιών στον στον Μάικλ Ο Κόνορ για την ταινία «Η Δούκισσα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης