Απελάθηκε από τη Γουατεμάλα και έφθασε στις ΗΠΑ ο Τζον Μακάφι

Απελάθηκε από τη Γουατεμάλα και έφθασε στις ΗΠΑ ο Τζον Μακάφι

Ο εκατομμυριούχος ιδρυτής της εταιρείας ασφάλειας λογισμικών συστημάτων McAfee, Τζον ΜακΑφι, ο οποίος καταζητείται για ανάκριση μετά το θάνατο ενός γείτονά του

Απελάθηκε από τη Γουατεμάλα και έφθασε στις ΗΠΑ ο Τζον Μακάφι
Ο πρωτοπόρος των συστημάτων ασφαλείας στα λογισμικά των υπολογιστών και «πατέρας» του anti-virus McAfee, Τζον ΜακΑφι, έφτασε αεροπορικώς στο Μαϊάμι, την Τετάρτη μετά την απέλασή του από τη Γουατεμάλα.

Η πτήση στην οποία επέβαινε ο ΜακΑφι προσγειώθηκε στο Μαϊάμι στις 19:00 μ.μ. τοπική ώρα (0000 GMT της Πέμπτης), δήλωσε εκπρόσωπος του τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας του Μαιάμι.

Ο ΜακΑφι ο οποίος ανέπτυξε στο εμπόριο το anti-virus λογισμικό του δίνοντάς του το επίθετό του καταζητείται από την αστυνομία του Μπελίζ, για ανάκριση όταν ο αμερικανός επιχειρηματίας Γκρέγκορι Φολ, γείτονας του ΜακΑφι, βρέθηκε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Ο 67χρονος αμερικανός εκατομμυριούχος που αρνείται ότι έχει σχέση με το θάνατο του αμερικανού επιχειρηματία, συνελήφθη στις 5 Δεκεμβρίου στη Γουατεμάλα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στο έδαφος της μικρής αυτής χώρας της Κεντρικής Αμερικής.

Στη Γουατεμάλα ζήτησε αλλά δεν του δόθηκε άσυλο. Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Μετανάστευσης της Γουατεμάλα Φρέντι Βιάνα, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι η απέλασή του προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν, σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας, η οποία επιτρέπει το δικαίωμα της επιλογής προορισμού στο άτομο που πρόκειται να απελαθεί, καθώς πρώτα έχει απορριφθεί το αίτημα του για πολιτικό άσυλο.

Πάντως στις 6 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Γουατεμάλα, Ότο Πέρες είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να εκδώσει τον εκατομμυριούχο επιχειρηματία στο Μπελίζ, μετά την παραλαβή σχετικής της αίτησης από τη χώρα αυτή.

Τελικά ο ΜακΑφι απελάθηκε και επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης