Γερμανία: Επεισόδια με τραυματίες σε διαδήλωση κατά των απολύσεων στη Ford

Συγκρούσεις με τραυματίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα – Τετάρτη στη Γερμανία μπροστά από την έδρα της Ford... 

Συγκρούσεις με τραυματίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα – Τετάρτη στη Γερμανία μπροστά από την έδρα της Ford στην Κολωνία της δυτικής Γερμανίας. Συγκεκριμένα τραυματίστηκαν έξι Βέλγοι εργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας και τρεις Γερμανοί αστυνομικοί.

Το πρωί συγκεντρώθηκαν 250 Βέλγοι εργαζόμενοι της μονάδας της εταιρείας στην πόλη Γκενκ, η οποία έχει ήδη αποφασιστεί να διακόψει τη λειτουργία της μέχρι το τέλος του 2014. Η αστυνομία παρενέβη για να διαλύσει τη συγκέντρωση 250 Βέλγων εργαζομένων στη μονάδα.

Σε ένδειξη οργής για το μέτρο, οι διαδηλωτές διέκοψαν την κυκλοφορία στο οδόστρωμα και κατόπιν έβαλαν φωτιά σε ελαστικά αυτοκινήτων.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας χαρακτήρισε τις ενέργειες των 250 διαδηλωτών «επιθετικές» και ανέφερε ότι θα γίνει έρευνα, για το εάν έγιναν παραβιάσεις της γερμανικής νομοθεσίας περί εκρηκτικών.

Σε ανακοίνωσή της η Ford αναφέρθηκε αποκλειστικά στη συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων με την εργοδοσία, σήμερα στην Κολονία.

Το σχέδιο ανασυγκρότησης που περιλαμβάνει κατάργηση της παραγωγής μονάδας στο Γκενκ προβλέπει και το κλείσιμο άλλων δύο μονάδων της εταιρείας στη Βρετανία.

Το σχέδιο αυτό σημαίνει πως 6.200 εργάτες αυτοκινητοβιομηχανίας θα περάσουν σύντομα στην ανεργία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr