Ο «Sandy» αναβαθμίστηκε εκ νέου σε τυφώνα

Ο «Sandy» αναβαθμίστηκε εκ νέου σε τυφώνα

Ο “Sandy”αναβαθμίστηκε εκ νέου σε τυφώνα την ώρα που πλησιάζει τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών...

Ο «Sandy» αναβαθμίστηκε εκ νέου σε τυφώνα
Ο “Sandy”αναβαθμίστηκε εκ νέου σε τυφώνα την ώρα που πλησιάζει τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, έπειτα από την πρόσκαιρη υποβάθμισή του στην κατηγορία της «τροπικής καταιγίδας», σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC). 

Κλείσιμο
Οι μετεωρολόγοι στις ΗΠΑ κατέγραψαν ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 120 χιλιόμετρα/ώρα, καθώς ο “Sandy” π[ου έχει προκαλέσει ήδη το θάνατο 44 ανθρώπων στην Καραϊβική κινείται προς τν βόρειο Ατλαντικό και προσεγγίζει την ανατολική ακτή των Η.Π.Α.


Στις 15:00 ώρα Ελλάδος, ο τυφώνας Σάντι, κατηγορίας 1 στην κλίμακα Saffir-Simpson, η οποία έχει πέντε βαθμίδες, βρισκόταν 540 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τσάρλεστον, στην Νότια Καρολίνα, στο νοτιοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ.
 
Οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι αναμένουν ότι στην ακτή από την Βιρτζίνια ως τη Νέα Υόρκη θα υπάρξουν όχι μόνον "σημαντικές βροχοπτώσεις, σφοδροί άνεμοι και σημαντική άνοδος της στάθμης των υδάτων", αλλά και σημαντικές χιονοπτώσεις.
 
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον

Την ίδια στιγμή ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ο δήμαρχος της πόλης της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ κάλεσε τους κατοίκους να ενημερώνονται συχνά, χωρίς ωστόσο να πανικοβάλλονται. Ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον κήρυξε και αυτός κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως άλλωστε έκαναν οι αρχές και στο Μέριλαντ, στην Πενσιλβάνια, στη Βιρτζίνια και σε κομητεία της Βόρειας Καρολίνας.
 
Ο “Sandy” έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο 44 ανθρώπων: 1 στην Τζαμάικα, 1 στις Μπαχάμες, 29 στην Αϊτή, 11 στην Κούβα και 2 στην Δομινικανή Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης