Μετά τη Τζαμάικα... στην Κούβα ο τυφώνας Sandy

Μετά τη Τζαμάικα... στην Κούβα ο τυφώνας Sandy

Ο τυφώνας Sandy, ενισχυμένος μετά το πέρασμά του από τη Τζαμάικα, έπληξε τη νύχτα της Τετάρτης τη νοτιοανατολική ακτή της Κούβας με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 175 χιλιομέτρων την ώρα και με σφοδρές βροχοπτώσεις

Μετά τη Τζαμάικα... στην Κούβα ο τυφώνας Sandy
Ο τυφώνας Sandy, ενισχυμένος μετά το πέρασμά του από τη Τζαμάικα, όπου και σκοτώθηκε ένας άνδρας από τη σφοδρότητά του, έπληξε τη νύχτα της Τετάρτης τη νοτιοανατολική ακτή της Κούβας με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 175 χιλιομέτρων την ώρα και με σφοδρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Κούβας.

«Εξι επαρχίες της νοτιοανατολικής Κούβας έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής. Η κουβανική τηλεόραση μεταδίδει απευθείας ρεπορτάζ από τις επαρχίες Γκουαντάναμο, Σαντιάγο ντε Κούμπα, Λας Τούνας, Χολγκίν και Καμαγκέι, όπου η πολιτική άμυνα έχει λάβει προληπτικά μέτρα για την προστασία ανθρώπων και περιουσιών».

Κλείσιμο
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο τυφώνας Sandy έπληξε την πρωτεύουσα της Τζαμάικας, Κίνγκστον, όπου 500.000 άνθρωποι κατέφυγαν σε κέντρα φιλοξενίας για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Η αστυνομία επέβαλε 48ωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας στις μεγαλύτερες πόλεις της Τζαμάικας για λόγους ασφαλείας, αλλά και για ν΄αποφευχθούν ενδεχόμενες λεηλασίες.

Ο τυφώνας Sandy, έπληξε και την Αϊτή, όπου έχασε τη ζωή της μια γυναίκα και τώρα κατευθύνεται βορειότερα προς τις Μπαχάμες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης