Ανησυχεί ο Ισημερινός για την υγεία του Ασάνζ

Ανησυχεί ο Ισημερινός για την υγεία του Ασάνζ

«Ο κ. Ασάνζ έχει αδυνατίσει πολύ και ανησυχούμε πολύ για την υγεία του», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού, Μάρκο Αλμπούγια

Τελικός Κυπέλλου: Από 23.500 εισιτήρια ΠΑΟ και Άρης
Ανησυχεί ο Ισημερινός για την υγεία του Ασάνζ
Ο Ισημερινός ανησυχεί για την υγεία του ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασανζ. «Ο κ. Ασάνζ έχει αδυνατίσει πολύ και ανησυχούμε πολύ για την υγεία του. Αν αρρωστήσει, θα πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ δύο εναλλακτικών λύσεων: Τη νοσηλεία του κ. Ασάνζ στην πρεσβεία ή τη μεταφορά του για θεραπεία στο νοσοκομείο. Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση και μπορεί να επηρεάσει τα δικαιώματά του»,  δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού, Μάρκο Αλμπούγια στον ραδιοσταθμό «Φωνή της Ρωσίας».

Ο Ασανζ έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, ζητώντας να επιτραπεί να μεταφερθεί με ασφάλεια σε ένα νοσοκομείο, αναφέρθηκε ένας ανώτερος διπλωμάτης του Ισημερινού κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Μόσχα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ισημερινός έχει ζητήσει γραπτές εγγυήσεις από την βρετανική κυβέρνηση ότι ο κ. Ασάνζ δεν θα συλληφθεί σε περίπτωση που θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία. «Η Βρετανία δεν έχει συμφωνήσει σε αυτό το αίτημα προς το παρόν, αλλά εξετάζει το όλο θέμα», δήλωσε ο κ. Αλμπούγια.

Κλείσιμο
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης