Ιάπωνας υπουργός παραδέχθηκε τις σχέσεις του... με τη «Γιακούζα»

Ιάπωνας υπουργός παραδέχθηκε τις σχέσεις του... με τη «Γιακούζα»

Τριγμούς προκαλεί στην κυβέρνηση του Τόκιο η παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κέισου Τανάκα, μετά τις αποκαλύψεις ότι είχε επαφές με μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «Γιακούζα»

Ρ.Κράτσα: Η οικονομία χρειάζεται αναπτυξιακό αντίβαρο επειγόντως
Ιάπωνας υπουργός παραδέχθηκε τις σχέσεις του... με τη «Γιακούζα»
Τριγμούς προκαλεί στην κυβέρνηση του Τόκιο η παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κέισου Τανάκα, μετά τις αποκαλύψεις ότι είχε επαφές με μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «Γιακούζα». Ο Γιοσιχίκο Νόντα, πρωθυπουργός της Ιαπωνίας έκανε δεκτή την παραίτησή του προκειμένου να σωθεί ο ίδιος.

Από την Παρασκευή, ο 74χρονος Τανάκα νοσηλεύεται στο Τόκιο με πόνους στο στήθος, αρρυθμίες και αυξημένη πίεση.  Ο οργανισμός του δεν άντεξε τις ασφυκτικές  πιέσεις της αντιπολίτευσης για να παραιτηθεί.

Ο Τανάκα, που ανέλαβε τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης μόλις τρεις εβδομάδες νωρίτερα έπειτα από τον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης Νόντα, σε μία προσπάθεια να ανεβάσει τα ποσοστά της δημοτικότητάς του, απάντησε στο άρθρο ενός περιοδικού το οποίο τον κατηγορούσε ότι στο παρελθόν είχε σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι σύστησε σ’ ένα μαφιόζο τη μέλλουσα σύζυγό του και παρέστη σ΄ένα πάρτι που έκανε ο αρχηγός της Γιακούζα πριν 30 χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης