Ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένονται σε Τζαμάικα, Κούβα και Αϊτή

Ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένονται σε Τζαμάικα, Κούβα και Αϊτή

Η Τζαμάικα, η Κούβα και η Αϊτή τέθηκαν σε επιφυλακή εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας Sandy, η οποία σχηματίστηκε τη Δευτέρα 

Ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένονται σε Τζαμάικα, Κούβα και Αϊτή
Η Τζαμάικα, η Κούβα και η Αϊτή τέθηκαν σε επιφυλακή εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας Sandy, η οποία σχηματίστηκε τη Δευτέρα πάνω από τις δυτικές περιοχές της Καραϊβικής Θάλασσας, δήλωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ και προειδοποίησε για την εμφάνιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Κλείσιμο
Το επίκεντρο της καταιγίδας βρίσκεται περίπου 640 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Τζαμάικα, Κίνγκστον, με ανέμους να φτάνουν τα 65 χιλιόμετρα την ώρα.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς, η καταιγίδα δεν αποτελεί απειλή για τον Κόλπο του Μεξικού, όπου είναι συγκεντρωμένες εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ.

Η Τζαμάικα και η Αϊτή βρίσκονταν ήδη σε επιφυλακή για το ξέσπασμα της τροπικής καταιγίδας, όπου τις επόμενες 48 ώρες αναμένονται δυνατές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η καταιγίδα Sandy αναμένεται την Τετάρτη να φτάσει πάνω από την Τζαμάικα και στη συνέχεια να προχωρήσει στην ανατολική Κούβα και τις Μπαχάμες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης