Τον Φαρούκ αλ-Σάραα θέλουν πρόεδρο της Συρίας οι Τούρκοι!

Παρέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας με την οποία η  Άγκυρα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση; 

Τον Σύρο αντιπρόεδρο Φαρούκ αλ-Σάραα θα ήθελε να δει στη θέση του Μπασάρ αλ Ασαντ ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Ο Φαρούκ αλ-Σάραα έχει λογική και συνείδηση και δεν συμμετείχε στις σφαγές. Κανείς άλλος δεν γνωρίζει καλύτερα το σύστημα», τόνισε ο Νταβούτογλου στο κρατικό δίκτυο TRT.

Ο τούρκος ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως η συριακή αντιπολίτευση θα μπορούσε να αποδεχτεί τον αλ-Σάραα ως επικεφαλής της κυβέρνησης της χώρας.

Ο σουνίτης αλ-Σάραα θεωρείτο άνθρωπος της εμπιστοσύνης του καθεστώτος και για περισσότερα από 15 χρονια ήταν υπουργός Εξωτερικών, πριν αναλάβει την αντιπροεδρία το 2006.

Σύμφωνα με πληροφορίες αποσκίρτησε τον Αύγουστο, κάτι που διέψευσε η Δαμασκός. Όπως αναφέρουν προσωπικότητες της αντιπολίτευσης, βρίσκεται σε κατ'οίκον περιορισμό.

Ο Νταβούτογλου εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο αλ-Σάραα εξακολουθεί να βρίσκεται στη Συρία.

Οι σχέσεις Άγκυρας-Δαμασκού είναι τεταμένες από την έναρξη της εξέγερσης στη Συρία τον Μάρτιο του 2011 και κλιμακώθηκαν τις τελευταίες ημέρες μετά τον θάνατο πέντε τούρκων αμάχων από συριακά πυρά εναντίον τουρκικού χωριού κοντά στα μεταξύ τους σύνορα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr