To «ξεκατίνιασμα» της πρώην και της νυν συντρόφου του Ολάντ

Σε δηλώσεις της στο γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό "Le Point", η Σεγκολέν Ρουαγιάλ τόνισε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι για τον πολιτικό "ενταφιασμό" της ευθύνεται η Βαλερί...

Προσπάθησαν να κρατήσουν τα προσχήματα όμως δεν τα κατάφεραν. Λίγα 24ωρα αφότου έπεσε η "αυλαία" των βουλευτικών εκλογών με μεγάλη χαμένη τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ η οποία υπέστη πανωλεθρία από τον Σοσιαλιστή "αντάρτη", Ολιβιέρ Φαλορνί, η πρώην και η νυν σύντροφος του Γάλλου προέδρου έγιναν… κατίνες.

Η ανύμφευτη "Πρώτη Κυρία " της Γαλλίας, Βαλερί Τριερβελέρ που "έκαψε" την Σεγκολέν με το περιβόητο μήνυμα συμπαράστασης στον αντίπαλό της ,  μέσω του Twitter πηγαίνοντας κόντρα όχι μόνο στην βούληση του συντρόφου της, Φρανσουά Ολάντ, αλλά και του πρωθυπουργού της χώρας , Ζαν Μαρκ Ερό καθώς και της γενικής γραμματέως του κόμματος των Σοσιαλιστών,  Μαρτίν Ομπρί , ζήτησε άφεση αμαρτιών αφού πρώτα είχε σκάψει το... λάκκο της "βαρόνης των Σοσιαλιστών" .

Από την πλευρά της, η Σεγκολέν, που αρχικά έβαλε νερό στο κρασί της αποφεύγοντας με τακτ να σχολιάσει το επίμαχο μήνυμα της Βαλερί στο Τwitter, εν συνεχεία ,  φανερά ενοχλημένη , δήλωσε στα γαλλικά ΜΜΕ ότι έπρεπε να υπάρξει σεβασμός σε αυτή αλλά και στα παιδιά του προέδρου. Η Σεγκολέν ωστόσο εξακολουθούσε να... βράζει στο ζουμί της, ώσπου τελικά ξεσπάθωσε κηρύσσοντας ανοιχτά τον  "πόλεμο" με την δημοσιογράφο του Paris Match.

Σε δηλώσεις της στο γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό "Le Point", η Σεγκολέν Ρουαγιάλ τόνισε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι για τον πολιτικό "ενταφιασμό" της ευθύνεται η Βαλερί και ότι από το 2007, όταν είχε διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα με αντίπαλο τον τέως Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί,  η Βαλερί ήταν αυτή που υπονόμευε την καριέρα της.

Συγκεκριμένα, η πρώην σύντροφος του Ολάντ ισχυρίζεται ότι η Βαλερί είχε προσεγγίσει ανώτατα στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ανάμεσά τους και τον Ολάντ, συμβουλεύοντάς τους να μην στηρίζουν και πολύ τον προεκλογικό αγώνα της Σεγκολέν, όπως αναφέρει το περιοδικό. "Τώρα είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτή ήταν που κράτησε τον Ολάντ μακριά από τον προεκλογικό της αγώνα", υπογραμμίζει η Σεγκολέν.

"Κατάλαβα ότι το 2007 η σχέση του με την Τριερβελέρ δεν θα βοηθούσε την κατάσταση. Και τώρα συνειδητοποιώ για ποιο λόγο δεν με βοήθησε", υποστηρίζει η "απατημένη" σύντροφος . Υπενθυμίζεται ότι για τα "μάτια" της Βαλερί, ο Ολάντ εγκατέλειψε το 2007 - μετά την ήττα της Σεγκολέν στις προεδρικές εκλογές- την επί 30 χρόνια σύντροφό του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του.

Η Σεγκολέν  παραδέχτηκε επίσης στο "Le Point" ότι ήταν αφελής που εμπιστεύτηκε τη Βαλερί. Δήλωσε επίσης ότι ήταν απαράδεκτο το γεγονός ότι,  ενώ οι Γάλλοι ήξεραν από το 2005 ότι η Βαλερί και ο Ολάντ , έστω και ανεπίσημα, ήταν ζευγάρι, εντούτοις η διεύθυνση του περιοδικού Paris Match της επέτρεπε να "καλύπτει" το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Τέλος, είπε ότι η Βαλερί δεν είχε κανένα λόγο να της επιτεθεί γιατί, πολύ απλά,  αυτή ήταν που έκανε το λάθος. "Οι όροι αντιστράφηκαν. Η δική μου οικογένεια διαλύθηκε, εγώ είμαι αυτή που θα έπρεπε να κρατώ κακία".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr