Διακόπηκε προσωρινά η δίκη του Μπρέιβικ

Διακόπηκε προσωρινά η δίκη του Μπρέιβικ

"Δολοφόνε! Να πας στην κόλαση, να πας στην κόλαση, σκότωσες τον αδελφό μου", φώναξε ο άνδρας που καθόταν στη δεύτερη σειρά και πέταξε το παπούτσι του προς το μέρος του Νορβηγού κατηγορούμενου για τον θάνατο 77 ανθρώπων, ο οποίος καθόταν σε απόσταση λίγων μέτρων.

Διακόπηκε προσωρινά η δίκη του Μπρέιβικ
Διακόπηκε για πρώτη φορά, η δίκη του ΜπρέιβικΔια, εξαιτίας της έντονης αντίδρασης ενός συγγενή θύματος, που πέταξε προς το μέρος του κατηγορούμενου ένα παπούτσι.

"Δολοφόνε! Να πας στην κόλαση, να πας στην κόλαση, σκότωσες τον αδελφό μου", φώναξε ο άνδρας που καθόταν στη δεύτερη σειρά και πέταξε το παπούτσι του προς το μέρος του Νορβηγού κατηγορούμενου για τον θάνατο 77 ανθρώπων, ο οποίος καθόταν σε απόσταση λίγων μέτρων, σύμφωνα με ιστοσελίδα νορβηγικής εφημερίδας VG.

Το παπούτσι χτύπησε μια από τις δικηγόρους του κατηγορούμενου. Η δίκη διακόπηκε προσωρινά, κατά τη σημερινή 17η μέρα διεξαγωγής της, ενώ οι παριστάμενοι στην αίθουσα χειροκροτούσαν και φώναζαν "Μπράβο".

Ο άγνωστος άνδρας απομακρύνθηκε από την αίθουσα με την βοήθεια των αστυνομικών, ενώ συνέχισε να φωνάζει στα αγγλικά "Να πας στην κόλαση".
Από την αίθουσα απομακρύνθηκε και ο Μπρέιβικ.
Πριν από την διακοπή της δίκης, μάρτυρες κατέθεσαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πώς έχασαν τη ζωή τους 12 από τα 69 θύματα του Μπρέιβικ στο νησί Ουτόγια.
Κλείσιμο

Αργότερα σήμερα επρόκειτο να καταθέσουν στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Όσλο δύο μάρτυρες οι οποίοι γλίτωσαν από την επίθεση του Μπράιβικ στο Ουτόγια.
Ο Μπρέιβικ έχει παραδεχτεί ότι στις 22 Ιουλίου του 2011 πραγματοποίησε τις επιθέσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας και στο Ουτόγια από τις οποίες σκοτώθηκαν 77 άνθρωποι αλλά έχει δηλώσει αθώος.

Εάν ο Μπρέιβικ κριθεί ποινικά ανεύθυνος, θα αποφασισθεί ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Σε μια σχετική με την υπόθεση αυτή κίνηση, η κυβέρνηση πρόκειται αργότερα σήμερα να παρουσιάσει προτάσεις για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε ψυχιατρικά ιδρύματα.

Ο νόμος, που αποκαλείται "Lex Breivik" (Νόμος Μπρέιβικ) επιδιώκει να μειώσει τον κίνδυνο επικίνδυνοι ασθενείς να διαφεύγουν από τους φρουρούς ασφαλείας ή να πιάνουν ομήρους.

Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνονται η παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών και ο σωματικός έλεγχος σε ασθενείς και στους επισκέπτες τους με τη χρήση, μάλιστα, ανιχνευτή μετάλλων, έγραψε η εφημερίδα Adresseavisen.

Η Ένωση Νορβηγών Δικηγόρων και η Ένωση Νορβηγών Ψυχολόγων έχουν ασκήσει κριτική κατά των προτάσεων με το αιτιολογικό ότι απαιτείται περισσότερη προπαρασκευαστική εργασία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης