Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεχιστεί η δίκη του Μπρέιβικ

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεχιστεί η δίκη του Μπρέιβικ

Η δίκη του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που κατηγορείται για τις δολοφονίες 77 ανθρώπων πέρσι στη Νορβηγία, διακόπηκε μέχρι την επόμενη Πέμπτη

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεχιστεί η δίκη του Μπρέιβικ
Η δίκη του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που κατηγορείται για τις δολοφονίες 77 ανθρώπων πέρσι στη Νορβηγία, διακόπηκε μέχρι την επόμενη Πέμπτη, οπότε το δικαστήριο θα αρχίσει να εξετάζει την επίθεση στο νησί Οτόγια.

«Ήταν μια φυσιολογική ημέρα», είπε ο Κρίστιαν Ράσμουσεν  ενώπιον του νορβηγικού δικαστηρίου. «Ήταν μια μέρα πριν πάω διακοπές και οδηγήσω μέχρι το Στάβανγκερ (δυτική Νορβηγία) για μια βάπτιση».

Το γραφείο του Ράσμουσεν στο υπουργείο Πετρελαίου και Ενέργειας βρίσκεται σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο όπου ήταν σταθμευμένο το φορτηγάκι που περιείχε την βόμβα. «Μετά η μέρα έγινε νύχτα», είπε ο 31χρονος στο δικαστήριο, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους.

Οι υπηρεσίες έκτακτων αναγκών εντόπισαν τον Ράσμουσεν στα συντρίμμια του γραφείου του, σχεδόν μια ώρα μετά την έκρηξη. Είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και στην κοιλιακή χώρα και παρέμεινε σε κώμα για 12 ημέρες.

Ένας άλλος μάρτυρας περιέγραψε πώς χρειάστηκε να ακρωτηριάσουν το πόδι του.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης