Είδηση σε όλον τον κόσμο η αγορά του κυπέλλου του Σπύρου Λούη

Είδηση σε όλον τον κόσμο η αγορά του κυπέλλου του Σπύρου Λούη

Το γύρω του κόσμου κάνει η είδηση της αγοράς του κυπέλλου του Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος...

Είδηση σε όλον τον κόσμο η αγορά του κυπέλλου του Σπύρου Λούη
Το γύρo του κόσμου κάνει η είδηση της αγοράς του κυπέλλου του Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το βρετανικό δίκτυο BBC σε εκτενές του ρεπορτάζ αναφέρεται στην ιστορία του πρώτου Ολυμπιονίκη στο σύγχρονο Μαραθώνιο και την καταγωγή του από το Μαρούσι Αττικής και στην ιστορία του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» που ιδρύθηκε στη μνήμη του «Έλληνα εφοπλιστή το 1996» 

Το BBC φιλοξενεί δηλώσεις του ιστορικού των Ολυμπιακών Αγώνων Αλεξάντερ Κίτρεφ ο οποίος τονίζει την ιστορική και συμβολική αξία του ασημένιου κυπέλλου, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κειμήλια των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. 

Το Bloomberg αναφέρεται επίσης εκτενώς  στο πρώτο και μοναδικό κύπελλο Έλληνα Ολυμπιονίκη των Αγώνων του 1896, φιλοξενώντας δηλώσεις του Σπυρίδωνος Λούη του νεώτερου, ο οποίος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να εκποιήσει το οικογενειακό κειμήλιο. 
Κλείσιμο

Για το «ιστορικό κειμήλιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων που αγοράστηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» κάνει λόγο και το γερμανικό Finanznachrichten. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης