Χάρη από τον Τραμπ ζήτησε ο καταδικασμένος μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ

Πριν από δύο χρόνια είχε καταδικαστεί για την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων που κατείχε, μια υπόθεση με κόστος πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων που σήμερα εκτίει πολυετή ποινή, υπέβαλε επίσημα αίτηση για χάρη από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 34χρονος, όπως ανέφερε το Bloomberg, υπέβαλε αίτηση στο Γραφείο Χάριτος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τον Μάρτιο του 2024, ο πρώην «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών, αφού κρίθηκε ένοχος για δύο κατηγορίες απάτης και πέντε κατηγορίες συνωμοσίας, μετά την κατάρρευση της αυτοκρατορίας κρυπτονομισμάτων του, της FTX, τον Νοέμβριο του 2022.

Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι οι πελάτες της FTX έχασαν 8 δισεκατομμύρια δολάρια, οι επενδυτές μετοχικού κεφαλαίου της FTX έχασαν 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια και οι δανειστές του hedge fund Alameda Research, το οποίο ίδρυσε ο Μπάνκμαν-Φριντ, έχασαν 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρά την καταδίκη του, ο Μπάνκμαν-Φριντ συνέχισε να υποστηρίζει ότι η δίωξή του ήταν άδικη.

Σε συνέντευξή του στο FOX Business, ο καταδικασμένος ιδρυτής της FTX δήλωσε ότι θέλει «απολύτως» προεδρική χάρη, ενώ αρνήθηκε να πει αν η οικογένειά του ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση για λογαριασμό του.

«Υποθέτω ότι θα θέλατε χάρη από τον Λευκό Οίκο;» ρώτησε η δημοσιογράφος Σούζαν Λι τον Μπάνκμαν-Φριντ μέσω τηλεφώνου. «Απολύτως», απάντησε και πρόσθεσε ότι «θα εξαρτηθεί προφανώς, όπως ξέρετε, τελικά από τον πρόεδρο, όχι από εμένα.»

«Έχουν έλθει σε επαφή [ενν. με τον πρόεδρο] οι γονείς σας ή οποιοσδήποτε άλλος;» ρώτησε ξανά η δημοσιογράφος. «Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους τους», απάντησε ο ίδιος.

«Δεν έκλεψα τα χρήματα των χρηστών», υποστήριξε ακόμη στο Fox Business και είπε ότι «οι πελάτες έχουν αποπληρωθεί πλέον κατά περίπου 170% επί των καταθέσεών τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr