Σημείο αιχμής τα εργασιακά στην Ισπανία

Χαιρέτισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις αλλαγές που προωθεί στα εργασιακά η ισπανική κυβέρνηση, την ώρα που τα συνδικάτα της χώρας τις καταγγέλλουν ως επικίνδυνες.

Χαιρέτισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις αλλαγές που προωθεί στα εργασιακά η ισπανική κυβέρνηση, την ώρα που τα συνδικάτα της χώρας τις καταγγέλλουν ως επικίνδυνες.

«Η Επιτροπή χαιρετίζει το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση της Ισπανίας έθεσε ως προτεραιότητά της τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, τα αυξημένα ποσοστά της οποίας κυρίως μεταξύ των νέων είναι απαράδεκτα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ. «Οι μεταρρυθμίσεις είναι ευρείες και αφορούν πολλά προβλήματα, κυρίως τις συλλογικές συμβάσεις και τις εργασιακές πολιτικές. Η αγορά εργασίας στην Ισπανία δεν ήταν αρκετά ευέλικτη» πρόσθεσε.

Πάντως τα δύο μεγαλύτερα ισπανικά εργατικά συνδικάτα, το CCOO και το UGT, κατήγγειλαν σήμερα την εργασιακή μεταρρύθμιση εκτιμώντας ότι είναι «άδικη επικίνδυνη και καθόλου ισορροπημένη».
«Από την άποψη της αγοράς εργασίας και όσων έχει ανάγκη η χώρα μας, είναι ένας λάθος δρόμος, που είναι άδικος και πολύ επικίνδυνος για την αντιμετώπιση της κατάστασης κρίσης» που ζει η Ισπανία, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του UGT Καντίντο Μέντεζ.

Πρόκειται για μία μεταρρύθμιση «που δεν είναι ισορροπημένη και επικεντρώνεται στο κόστος και στα κίνητρα για απολύσεις με στόχο να τις κάνει πιο εύκολες και λιγότερο ακριβές» σημείωσε από τη μεριά του ο ομόλογός του του CCOO Ιγνάσιο Φερνάντες Τόξο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr