Συνέχεια στο σκάνδαλο Μέρντοχ

Συνέχεια στο σκάνδαλο Μέρντοχ

Στη σύλληψη πέντε ατόμων που εργάζονται στην εφημερίδα προχώρησε η βρετανική αστυνομία.

Συνέχεια στο σκάνδαλο Μέρντοχ
Το μεγαλύτερό του πλήγμα, από την ημέρα που έσκασε σαν «βόμβα» και το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών στην «News of The World» , δέχεται ο όμιλος Μέρντοχ.

Η είδηση αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι η βρετανική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη πέντε ατόμων που εργάζονται στην ταμπλόιντ εφημερίδα «The Sun», όπως όλα δείχνουν έρχεται να «γονατίσει» τον μεγιστάνα των ΜΜΕ.

«Αξιωματικοί της μητροπολιτικής αστυνομίας που μετέχουν στην επιχείρηση ''Έλβεντεν'' συνέλαβαν σήμερα πέντε υπαλλήλους της εφημερίδας ''The Sun''. Έρευνες έγιναν στα σπίτια και τα γραφεία των συλληφθέντων", αναφέρει σχετική ανακοίνωση της News Corporation.

Κλείσιμο
Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας ότι δημοσιογράφοι δωροδόκησαν αξιωματικούς της αστυνομίας με αντάλλαγμα πληροφορίες για διάφορα θέματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας The Guardian ο Ρούπερτ Μέρντοχ ταξίδεψε εσπευσμένα για το Λονδίνο, προκειμένου να καθησυχάσει το προσωπικό της εταιρείας αλλά και για να σιγουρευτεί  ότι δεν θα κινδυνεύσει η κυκλοφορία του φύλου.


Πως ξεκίνησε


Οι τελευταίες εξελίξεις πυροδοτήθηκαν από την αποκάλυψη ότι «δημοσιογράφοι» της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας «News of the world» υπέκλεψαν μηνύματα από το τηλέφωνο μιας 13χρονης κοπέλας που δολοφονήθηκε, για να βρούνε «αποκαλυπτικά» στοιχεία για το ρεπορτάζ. Ακολούθως αποκαλύφθηκε ότι η τακτική των υποκλοπών ήταν διαδεδομένη πρακτική των «δημοσιογράφων» της εφημερίδας, και ο κατάλογος των θυμάτων περιλάμβανε από πολιτικούς μέχρι στελέχη της αστυνομίας.

Η «News of the world» ήταν η μεγαλύτερη βρετανική εφημερίδα του ομίλου News Corp, που ανήκει στον μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ, και είναι ο μεγαλύτερος όμιλος ΜΜΕ στον κόσμο.

Το σκάνδαλο είναι τόσο μεγάλο που ήδη οδήγησε στο κλείσιμο της εφημερίδας και στην παραίτηση σημαντικών στελεχών του ομίλου. Οδήγησε επίσης στην παραίτηση του επικεφαλής της Σκότλαντ Γιάρντ και σε έρευνα όσον αφορά τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του πρωθυπουργού Κάμερον, που ήταν πρώην στέλεχος του ομίλου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης