Η εισαγγελία του Παρισιού διατάσσει προκαταρκτική εξέταση για το ναυάγιο του Concordia

Η εισαγγελία του Παρισιού διατάσσει προκαταρκτική εξέταση για το ναυάγιο του Concordia

Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας για το ναυάγιο του Concordia, του κρουαζιερόπλοιου που προσάραξε στις 13 Ιανουαρίου κοντά στο ιταλικό νησί Τζίλιο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 6 Γάλλοι.

Η εισαγγελία του Παρισιού διατάσσει προκαταρκτική εξέταση για το ναυάγιο του Concordia
Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας για το ναυάγιο του Concordia, του κρουαζιερόπλοιου που προσάραξε στις 13 Ιανουαρίου κοντά στο ιταλικό νησί Τζίλιο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 6 Γάλλοι.Επιπλέον, ζήτησε από το ναυτικό της χωροφυλακής να πάρει καταθέσεις από τους γάλλους επιβάτες του πλοίου,οι οποίοι διεσώθησαν.

"Η ακτοφυλακή θα ζητήσει από όλους τους γάλλους επιβάτες να καταθέσουν όσα γνωρίζουν, για να εξακριβώσει τις συνθήκες του ναυαγίου, τις συνθήκες εκκένωσης του κρουαζιερόπλοιου και διάσωσης των επιβατών και για να εκτιμήσει τις προσωπικές τους ζημιές και τον ψυχολογικό αντίκτυπο που είχε σ΄αυτούς το ναυάγιο", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Κλείσιμο
Από τους 462 Γάλλους που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις, αλλά τα πτώματα των δυο εξ αυτών δεν έχουν βρεθεί.

Η εισαγγελία του Παρισιού έχει αναλάβει να συγκεντρώσει όλες τις αγωγές των θυμάτων που έχουν κατατεθεί στη Γαλλία.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι γνωστό πόσες αγωγές έχουν κατατεθεί.

Ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου Φραντσέσκο Σκετίνο, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, πλησίασε κοντά στο νησί Τζίλιο για να χαιρετήσει τους κατοίκους του νησιού, κατηγορείται για φόνους αξ αμελείας και για την εγκατάλειψη του πλοίου πριν ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Εν τω μεταξύ, η νεαρή και μυστηριώδης Μολδαβή που στις συνεντεύξεις της υπερασπιζόταν τον Σκετίνο μετά το ναυάγιο, δήλωσε "ερωτευμένη" μαζί του σε κατάθεσή της στην ιταλική δικαιοσύνη, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα ιταλικών εφημερίδων.

"Ναι, είναι αλήθεια, είμαι ερωτευμένη με τον καπετάνιο Σκετίνο", παραδέχθηκε η 25χρονη χορεύτρια, Ντομνίκα Τσεμοράν, καταθέτοντας χθες στην εισαγγελία του Γκροσέτο που έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Η νεαρή γυναίκα που έχει διπλή μολδαβική και ρουμανική υπηκοότητα, παραδέχθηκε ότι βρισκόταν στη γέφυρα με τον καπετάνιο τη στιγμή της προσάραξης του κρουαζιερόπλοιου, ανασκευάζοντας προηγούμενη κατάθεσή της, σύμφωνα με την οποία, τη στιγμή του δυστυχήματος, δειπνούσε με φίλους.

Η νέα αυτή κατάθεση της Τσεμοράν έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Σκετίνο ότι, τη στιγμή της πρόσκρουσης, κανένας ξένος δε βρισκόταν στη γέφυρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης