Οι Anonymous "χτύπησαν" και στην Βραζιλία

Οι Anonymous "χτύπησαν" και στην Βραζιλία

Ο ομάδα των κυβερνοπειρατών Anonymous έβαλαν στο στόχαστρό τους σήμερα το πρωί τους ιστότοπους της κυβέρνησης της Ομοσπονδιακής Περιοχής της Βραζιλία.

Οι Anonymous "χτύπησαν" και στην Βραζιλία
Ο ομάδα των κυβερνοπειρατών Anonymous έβαλαν στο στόχαστρό τους σήμερα το πρωί τους ιστότοπους της κυβέρνησης της Ομοσπονδιακής Περιοχής της Βραζιλίας και μίας βραζιλιάνας τραγουδίστριας για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο του ιστότοπου Megaupload.com.

Οι Anonymous έγραψαν μηνύματα στο twitter στα οποία αναφέρονταν στις επιθέσεις που εξαπέλυσαν εναντίον περίπου 100 ιστότοπων της Βραζιλίας που ανήκουν στην κυβέρνηση της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας Μπραζίλια.
Από την πλευρά του το γραφείο Τύπου της Ομοσπονδιακής Περιοχής διέψευσε σήμερα το απόγευμα ότι οι χάκερς κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους.

Οι Anonymous επιτέθηκαν επίσης στον ιστότοπο της ιδιαίτερα δημοφιλούς βραζιλιάνας τραγουδίστριας Πάουλα Φερνάντες και ανέβασαν ένα μήνυμα στα αγγλικά που έλεγε: "Αν το Megaupload είναι εκτός λειτουργίας, το ίδιο θα πάθεις κι εσύ!" με την υπογραφή GhostOffThreads και την εικόνα ενός μαυρόασπρου τζόκερ.
Κλείσιμο

Χθες Παρασκευή οι Anonymous επιτέθηκαν και έθεσαν προσωρινά εκτός λειτουργίας τον ιστότοπο της γαλλικής προεδρίας, λίγη ώρα αφού ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί χαιρέτισε την απόφαση της αμερικανικής ομοσπονδιακής δικαιοσύνης να κλείσει τον ιστότοπο Megaupload, έναν από τους σημαντικότερους ιστότοπους δωρεάν διανομής αρχείων.

Ο ιστότοπος Megaupload είχε περισσότερους από 150 εκατομμύρια χρήστες και 50 εκατομμύρια επισκέπτες την ημέρα. Σύμφωνα με το FBI αυτός ο ιστότοπος "οργάνωνε τη μαζική διανομή" περιεχομένου που προστατεύεται από τους κανόνες για τα πνευματικά δικαιώματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης