CNN: Θα αφήσει ο Πούτιν τον Τραμπ να περιμένει; – Είχε «στήσει» την Μέρκελ επί τέσσερις ώρες
Πριν 7 χρόνια στη σύνοδο κορυφής στο Ελσίνκι ο Πούτιν άφησε τον Τραμπ να περιμένει σε ξενώνα για περισσότερο από μία ώρα πριν ξεκινήσει η συνάντηση
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα καταλάβει «στα πρώτα δύο λεπτά» της σημερινής συνάντησης το πόσο σοβαρά είναι διατεθειμένος ο Βλαντίμιρ Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ωστόσο, το πιο αποκαλυπτικό σημάδι ίσως φανεί ακόμη νωρίτερα — τη στιγμή που το αεροσκάφος του Ρώσου προέδρου θα προσγειωθεί στο Άνκορατζ.
Η μνήμη από τη σύνοδο κορυφής στο Ελσίνκι πριν από επτά χρόνια είναι ακόμη νωπή: τότε, ο Πούτιν άφησε τον Τραμπ να περιμένει σε ξενώνα για περισσότερο από μία ώρα πριν ξεκινήσει η συνάντηση. Το ρωσικό αεροπλάνο είχε προσγειωθεί μόλις δέκα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης, μια κίνηση που πολλοί ερμήνευσαν ως κλασική επίδειξη ισχύος.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ρώσος ηγέτης χρησιμοποιούσε το ρολόι ως εργαλείο πολιτικής πίεσης: στο παρελθόν είχε αφήσει την τότε καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, να περιμένει τέσσερις ολόκληρες ώρες.
Σήμερα, όμως, οι συνθήκες έχουν αλλάξει δραματικά. Ο Πούτιν επιδιώκει να αποκαταστήσει την εικόνα και την επιρροή του στη διεθνή σκηνή μέσα από τη δια ζώσης συνάντησή του με τον Τραμπ.
Το αν θα επιλέξει να είναι στην ώρα του ή αν θα καταφύγει σε μία ακόμη καθυστέρηση με συμβολικό χαρακτήρα, μπορεί να δώσει από μόνο του πολύτιμες ενδείξεις για τις πραγματικές του προθέσεις.
Τα Ελληνικά Κολλέγια αποτελούν μια σύγχρονη εκπαιδευτική επιλογή για νέους που θέλουν να χτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον, παραμένοντας στον τόπο τους.
Η εταιρεία αναλαμβάνει Ονομαστικός Χορηγός της διοργάνωσης, επενδύοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας γύρω από το Κύπελλο και στη δημιουργία νέων δράσεων και περιεχομένου για τους φιλάθλους