Η Γερμανία έδωσε το «πράσινο φως» για την αποστολή 40 μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon στην Τουρκία, η οποία αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με πηγή του Βloomberg με γνώση του θέματος.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο Βερολίνο ενέκρινε προκαταρκτικά την αίτηση για τα 40 αεροπλάνα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί επικαλούμενη εμπιστευτικές πληροφορίες.
Germany has approved a delivery of 40 Eurofighter Typhoon aircraft to NATO ally Turkey, sources say https://t.co/4YFLWmWinb
Το αίτημα υποβλήθηκε από την Τουρκία τον Μάρτιο του 2023 για τα αεροσκάφη, τα οποία αποτελούν συνεργασία της BAE Systems, της Airbus και της ιταλικής Leonardo. Η παραγωγή θα γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, με εξαρτήματα προερχόμενα από τη Γερμανία.
Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης απέφυγε να σχολιάσει, σημειώνοντας πως οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι απόρρητες. Η έγκριση αποκαλύφθηκε πρώτα από το Der Spiegel.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.
Με την ασυναγώνιστη εμπειρία της, η Avis έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα που καθιστά το leasing μια πανεύκολη, ταχύτατη και απολαυστική εμπειρία που δίνει στους οδηγούς ολοένα περισσότερα.