Ο Μακρόν θέλει εμπορική συμφωνία ΕΕ και ΗΠΑ «το συντομότερο και με τους χαμηλότερους δασμούς»
Σε έξι ημέρες η καταληκτική προθεσμία του Τραμπ - Το Παρίσι προειδοποιεί την Τεχεράνη με αντίποινα για τους δύο Γάλλους που κατηγορούνται για κατασκοπεία
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε να επιτευχθεί εμπορική συμφωνία «το συντομότερο δυνατόν» μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, με τους «χαμηλότερους δυνατούς» δασμούς.
«Για εμένα, η καλή συμφωνία είναι η συμφωνία που θα επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν, με τους χαμηλότερους δυνατούς δασμούς, η οποία θα είναι δίκαιη και σταθερή», δήλωσε την Πέμπτη ο Γάλλος πρόεδρος, έξι ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία που έχει θέσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο Μακρόν απείλησε με αντίποινα το Ιράν, εάν δεν αποσύρει τις κατηγορίες σε βάρος δύο Γάλλων πολιτών που κρατούνται σε ιρανικές φυλακές.
Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε την Τετάρτη ότι ασκήθηκε δίωξη στη Σεσίλ Κολέρ και τον σύντροφό της, Ζακ Παρί, για κατασκοπεία υπέρ της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ. Το Παρίσι υποστηρίζει ότι το ζευγάρι κρατείται αυθαίρετα, σε συνθήκες που παραπέμπουν σε βασανιστήρια.
Ο Μακρόν είπε ότι θα ληφθούν «αντίμετρα» εάν η Τεχεράνη επιμείνει στις κατηγορίες, τις οποίες χαρακτήρισε «πρόκληση απέναντι στη Γαλλία» και «απαράδεκτη επιλογή επιθετικότητας». Πρόσθεσε ότι σκοπεύει να μιλήσει σύντομα για το θέμα με τον Ιρανό ομόλογό του, Μασούντ Πεζεσκιάν.
Σε μια αγορά εργασίας που αλλάζει συνεχώς, η αξία των σπουδών δεν κρίνεται μόνο από το πτυχίο αλλά από τις δεξιότητες, τις εμπειρίες και τις προοπτικές που προσφέρουν.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει να προσφέρει «όλα και κάτι παραπάνω» στην online αγοραστική εμπειρία, προσθέτοντας έναν ακόμη λόγο για εύκολες, γρήγορες και συμφέρουσες αγορές μέσα από το AB Eshop. Εδώ θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες.