Την υπόσχεση ότι όσοι εμπλέκονται στη χθεσινή «αποτρόπαια» επίθεση αυτοκτονίας στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της Δαμασκού θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, έδωσε σήμερα ο προσωρινός πρόεδρος της Συρίας Αχμέντ αλ-Σαράα, καλώντας σε ενότητα τον λαό της χώρας.
«Υποσχόμαστε ότι θα εργαστούμε νυχθημερόν, κινητοποιώντας όλες τις εξειδικευμένες υπηρεσίες ασφαλείας μας, για να συλλάβουμε όλους εκείνους που συμμετείχαν και σχεδίασαν αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα και να τους οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης», αναφέρει ο Σαράα σε ανακοίνωσή του.
Η επίθεση «μας υπενθυμίζει τη σημασία της αλληλεγγύης και της ενότητας της κυβέρνησης και του λαού στην αντιμετώπιση όλων όσων απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα του έθνους μας», προσθέτει.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).