Πούτιν: Έχουμε πει στο Ισραήλ ότι το Ιράν δεν έχει πρόθεση να αποκτήσει πυρηνικά όπλα
Η Ρωσία αντιτίθεται στη διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράν, όμως στηρίζει το δικαίωμά του να αναπτύξει πυρηνική ενέργεια για ειρηνικούς σκοπούς
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα γνωστοποιήσει στο Ισραήλ ότι το Ιράν δεν έχει πρόθεση να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του στο SkyNews Arabia, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Στην ίδια συνέντευξη, ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, πως η Μόσχα αντιτίθεται στη διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής και στην προοπτική να αποκτήσει τέτοια όπλα το Ιράν.
Ωστόσο η Ρωσία υποστηρίζει το δικαίωμα του Ιράν να αναπτύξει πυρηνική ενέργεια για ειρηνικούς σκοπούς, πρόσθεσε ο Πούτιν και υπογράμμισε ότι ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ, IAEA) δεν βρήκε στοιχεία που να δείχνουν ότι η Τεχεράνη επιδιώκει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.
«Ο φετφάς στο Ιράν, που απαγορεύει τα πυρηνικά όπλα, έχει μεγάλη σημασία», πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.
Ο Πούτιν δήλωσε επίσης πως η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει το Ιράν στην ανάπτυξη του μη στρατιωτικού πυρηνικού προγράμματός του.
Με τη Ferryscanner, βρίσκεις συγκεντρωμένα όλα τα διαθέσιμα δρομολόγια πλοίων για κάθε προορισμό - Συγκρίνεις εύκολα και κάνεις την κράτησή σου γρήγορα και απλά, χωρίς καθυστερήσεις και περιττή ταλαιπωρία.
Ακόμη καλύτερο και με νέες, δυνατές συνεργασίες, το πρόγραμμα επιβράβευσης Nova padu, προσφέρει αμέτρητους πόντους και ευκαιρίες για εκπτώσεις και αποκλειστικές προσφορές σε κορυφαία brands και πλατφόρμες, όπως Box Now, Avis, Signature Travel, HomeMarkt, Simply Burgers, Pizza Fan, Wolt+.
Η επέκταση του προγράμματος Zero Drop στη Βοιωτία -σε κοντινή απόσταση από την Αττική- αξιοποιεί προηγμένες λύσεις εξοικονόμησης νερού και αποτελεί ένα υποδειγματικό και επιτυχημένο μοντέλο συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για το κοινό καλό.