Συναγερμός στην ινδική αεροπορία: Ελέγχονται όλα τα Dreamliner μετά τη συντριβή

Συναγερμός στην ινδική αεροπορία: Ελέγχονται όλα τα Dreamliner μετά τη συντριβή

Ήδη από το Σάββατο έχουν ελεγχθεί οκτώ τέτοιου τύπου αεροπλάνα, αν και μετά από το πόρισμα που δείχνει ως υπαίτιο της πτώσης το κάθισμα του πιλότου, φαίνεται ότι θα καθηλωθούν όλα για ελέγχους

Συναγερμός στην ινδική αεροπορία: Ελέγχονται όλα τα Dreamliner μετά τη συντριβή
Να ελεγχθούν εξονυχιστικά όλα τα Boeing 787 ίδιου τύπου με αυτό της Air India που συνετρίβη την περασμένη εβδομάδα στο Αχμενταμπάντ, διέταξε η κυβέρνηση της Ινδίας. Καθώς η πτώση του Dreamliner έγινε λόγω μηχανικού προβλήματος, προς το παρόν ελέγχονται και τα 34 αεροσκάφη αυτού του τύπου που χρησιμοποιούνται από ινδικές εταιρείες (33 της Air India και 1 της IndiGo), χωρίς ωστόσο να καθηλώνονται στο έδαφος - αν και η ινδική κυβέρνηση εξέτασε και αυτό το ενδεχόμενο.

Ήδη από το Σάββατο έχουν ελεγχθεί οκτώ τέτοιου τύπου αεροπλάνα, αν και μετά από το πόρισμα που δείχνει ως υπαίτιο της πτώσης το κάθισμα του πιλότου, φαίνεται ότι θα καθηλωθούν όλα για ελέγχους. Και αυτό γιατί αρχικά, ήταν άλλη η στόχευση: Η ρυθμιστική αρχή αερομεταφορών της Ινδίας διέταξε την Παρασκευή την Air India να διενεργήσει πρόσθετους ελέγχους συντήρησης στα αεροσκάφη Boeing 787-8/9 που είναι εξοπλισμένα με κινητήρες GEnx, συμπεριλαμβανομένων αξιολογήσεων ορισμένων παραμέτρων απογείωσης, ηλεκτρονικών δοκιμών ελέγχου του κινητήρα και ελέγχων που σχετίζονται με τα καύσιμα του κινητήρα.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι της ινδικής αεροπορίας επιβεβαίωσαν ότι τα τελευταία λόγια του πιλότου της μοιραίας πτήσης 171 της Air India, λίγα δευτερόλεπτα πριν το αεροπλάνο συντριβεί σε κτίρια κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Sardar Vallabhbhai Patel του Αχμενταμπάντ, ήταν σήμα κινδύνου. «Η ώθηση δεν επιτεύχθηκε... πέφτει... Mayday! Mayday! Mayday!», είπε ο πιλότος πριν από την καταστροφική συντριβή.

Το αεροσκάφος Boeing Dreamliner, με 242 επιβαίνοντες που είχε προορισμό το αεροδρόμιο Γκάτγουικ, άρχισε να χάνει ύψος δευτερόλεπτα μετά την απογείωση και προσέκρουσε σε κτίρια, στη χειρότερη αεροπορική καταστροφή στον κόσμο εδώ και μια δεκαετία.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που το ελικόπτερο πέφτει στο νερό στη Μαρίνα Βουλιαγμένης - Το λάθος του πιλότου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις

Νετανιάχου: Η Τεχεράνη θα πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα για τις επιθέσεις σε αμάχους - Νέα χτυπήματα και εκρήξεις σε Ισραήλ και Ιράν

Τα λέμε σε δύο - τρία χρόνια να προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε και μια νίκη, δήλωσε για τη Eurovision η Κλαυδία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης