Η διακίνηση φαιντανύλης προς τις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 40% από τότε που ανέλαβε ο Τραμπ, λέει η πρόεδρος του Μεξικού
Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε επικαλεστεί τη διακίνηση για να επιβάλει δασμούς στο Μεξικό, αν και πολλές εισαγωγές δεν επηρεάζονται, καθώς εισέρχονται στη χώρα στο πλαίσιο μιας τριμερούς εμπορικής συμφωνίας
Από τότε που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε την προεδρία τον Ιανουάριο, η διακίνηση φαιντανύλης από το Μεξικό στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει μειωθεί περίπου κατά 40%, δήλωσε η πρόεδρος της χώρας Κλαούντια Σεϊνμπάουμ.
Ο Τραμπ επικαλέστηκε τη διακίνηση φαιντανύλης ως παράγοντα στην απόφασή του να επιβάλει δασμούς στο Μεξικό, αν και πολλές εισαγωγές δεν επηρεάζονται, καθώς εισέρχονται στη χώρα στο πλαίσιο μιας τριμερούς εμπορικής συμφωνίας.
Αργότερα πήρε πίσω την απόφαση, αναστέλλοντας την επιβολή των δασμών κατά ένα μήνα. Η πρόεδρος του Μεξικού, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τα σύνορά της με τις ΗΠΑ με περίπου 10.000 στρατιώτες. Σε ανάλογη κίνηση είχαν προχωρήσει και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας