Στενή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αίγυπτο προκειμένου να ανακοπεί η ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας και να δοθεί τέλος στον συνεχιζόμενο πόλεμο, δηλώνει ότι έχει αναπτύξει το Κατάρ. Όπως ανέφερε η πρέσβειρα της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη, Άλια Άχμεντ Σαΐφ Αλ-Θάνι, οι συνομιλίες για την τρέχουσα πρόταση συνεχίζονται εντατικά.
«Είμαστε πολύ αποφασισμένοι να βρούμε μια διέξοδο από αυτή τη φρικτή κατάσταση στη Γάζα», υπογράμμισε η διπλωμάτης μιλώντας σε δημοσιογράφους στον ΟΗΕ. Τόνισε επίσης ότι στόχος είναι ο άμεσος τερματισμός των εχθροπραξιών και η παροχή ουσιαστικής ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό.
Το Κατάρ διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο ως διαμεσολαβητής από την έναρξη της σύγκρουσης, φιλοξενώντας επίμαχες διαπραγματεύσεις και διατηρώντας διαύλους επικοινωνίας με τη Χαμάς. Η Ντόχα θεωρείται σήμερα ένας από τους βασικούς κόμβους διπλωματικής διαχείρισης της κρίσης, με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών και την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός.
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.