Τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου την Παρασκευή (23/5).
Η αστυνομία διευκρίνισε ότι τέσσερα θύματα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και τα υπόλοιπα έχουν σοβαρά ή ελαφρύτερα τραύματα, χωρίς να απειλείται η ζωή τους. Μερικοί από τους τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο τρένο, ενώ άλλοι μεταφέρθηκαν αμέσως σε νοσοκομεία.
A woman was arrested at Hamburg Central Station, Germany, in connection with a stabbing incident that injured 12 people, six of whom sustained serious injuries.#Germanypic.twitter.com/rh5niuMqbV
BREAKING - German authorities apprehended a female suspect at Hamburg Central Station following a stabbing attack that left 12 individuals injured, including six with severe injuries.
Η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 19:00 (ώρα Ελλάδος), στην πλατφόρμα 14 της υπερταχείας αμαξοστοιχίας ICE 855, η οποία θα εκτελούσε το δρομολόγιο Αμβούργο - Μόναχο.
Μια γυναίκα άρχισε ξαφνικά να επιτίθεται με μαχαίρι αδιακρίτως στους επιβάτες που περίμεναν να επιβιβαστούν στο τρένο. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για σκηνές πανικού.
Κλείσιμο
Η αστυνομία του Αμβούργου και η ομοσπονδιακή αστυνομία που βρίσκονται συνεχώς στον σταθμό με ισχυρές δυνάμεις, επενέβησαν εντός δευτερολέπτων, αφόπλισαν και ακινητοποίησαν την γυναίκα, η οποία, σύμφωνα με την BILD, είναι Γερμανίδα υπήκοος, γνωστή στις αστυνομικές Αρχές, η οποία αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
Οι Αρχές πιστεύουν ότι επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό και ότι η γυναίκα έδρασε μόνη. Το κίνητρο της γυναίκας δεν είναι γνωστό.
Μια γυναίκα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης είπε στην Abendblatt: «Ευτυχώς, δεν φορούσα ακουστικά, οπότε άκουσα τους πάντες να ουρλιάζουν. Μετά όλοι έφυγαν τρέχοντας».
Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Αμβούργου είναι ένας από τους πλέον πολυσύχναστους στη Γερμανία, με πάνω από 500.000 ανθρώπους να διέρχονται από αυτόν κάθε ημέρα. Το απόγευμα της Παρασκευής είναι μια από τις ώρες αιχμής.
Η επίθεση είναι μία από τις πολλές με μαχαίρι που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες στη Γερμανία, κάποιες από τις οποίες μάλιστα είχαν και νεκρούς.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).