Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός προτρέπει τον Τραμπ «να ξανασκεφτεί» το θέμα των δασμών
Είπα στον πρόεδρο ότι η Ιαπωνία ήταν ο μεγαλύτερος επενδυτής στις ΗΠΑ για πέντε συνεχόμενα έτη και η πολιτική των δασμών θα πλήξει την επενδυτική δυνατότητα των ιαπωνικών εταιρειών, τόνισε ο Ισίμπα
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σιγκέρου Ισίμπα ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες για τους δασμούς που επέβαλε η Ουάσινγκτον.
Ο Ισίμπα είπε ότι προέτρεψε τον Τραμπ να ξανασκεφτεί το θέμα, χαρακτηρίζοντας «εξαιρετικά απογοητευτική» τη δασμολογική πολιτική του. «Είπα στον πρόεδρο ότι η Ιαπωνία ήταν ο μεγαλύτερος επενδυτής στις ΗΠΑ για πέντε συνεχόμενα έτη και η πολιτική των δασμών θα πλήξει την επενδυτική δυνατότητα των ιαπωνικών εταιρειών» τόνισε ο Ισίμπα στους δημοσιογράφους.
«Ο πρόεδρος Τραμπ παρουσίασε ένα έντιμο όραμα για την παρούσα κατάσταση των ΗΠΑ στην παγκόσμια οικονομία. Στη βάση των σημερινών συνομιλιών (…) οι δύο πλευρές αποφάσισαν να ορίσουν μέλη των κυβερνήσεών τους για να αναλάβουν τη συνέχεια των συνομιλιών» πρόσθεσε.
Ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι συνομίλησε με τον Ισίμπα και ότι η Ιαπωνία θα στείλει μια αντιπροσωπεία για διαπραγματεύσεις. Σημείωσε επίσης ότι «χώρες απ’ όλον τον κόσμο» θέλουν να μιλήσουν με την κυβέρνησή του για το θέμα των δασμών.
Η απόφαση του Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα και οι ανταποδοτικοί δασμοί ύψους 24% στα υπόλοιπα ιαπωνικά προϊόντα αναμένεται να πλήξει σοβαρά την οικονομία της Ιαπωνίας, που βασίζεται στις εξαγωγές. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα συρρικνωθεί κατά 0,8%.
Αν σκέφτεστε να οργανώσετε ή να ανανεώσετε τον χώρο εργασίας στο σπίτι ή στο γραφείο, αυτή είναι η στιγμή να το κάνετε στον ΔΡΟΜΕΑ με τον καλύτερο συνδυασμό κόστους-οφέλους.
Τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ εξειδικεύονται στην παροχή μαθημάτων και φροντιστηριακής υποστήριξης σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, διά ζώσης και εξ αποστάσεως.