Συμμορίες στην Αϊτή εισέβαλαν σε επαρχιακή πόλη και απελευθέρωσαν 500 φυλακισμένους
Ένοπλες συμμορίες ελέγχουν σχεδόν ολόκληρη την πρωτεύουσα της Αϊτής, το Πορτ-ο-Πρενς, φαίνεται όμως ότι επεκτείνουν τη δράση τους
Μέλη συμμορίας εισέβαλαν στην πόλη Μιρεμπαλέ στην κεντρική Αϊτή και απελευθέρωσαν περίπου 500 κρατούμενους από τη φυλακή.
Οι ντόπιοι δήλωσαν ότι χθες Δευτέρα βαριά οπλισμένοι άνδρες πυροβόλησαν εναντίον κτιρίων και περαστικών και έβαλαν φωτιά σε κτίρια και αυτοκίνητα. Οι κάτοικοι τράπηκαν σε φυγή για να σωθούν.
Στη συνέχεια οι συμμορίες επιτέθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και εισέβαλαν στη φυλακή, όπου εκτιμάται ότι κρατούνταν περίπου 500 άτομα, για να απελευθερώσουν όσους βρίσκονταν μέσα.
Το BBC αναφέρει ότι αξιωματούχοι της αστυνομίας δήλωσαν ότι είχαν ανακτήσει τον έλεγχο του Μιρεμπαλέ. Πάντως, πολλοί από τους δραπέτες κρατούμενους εξακολουθούν να περιφέρονται στους δρόμους.
Ένοπλες συμμορίες ελέγχουν σχεδόν ολόκληρη την πρωτεύουσα της Αϊτής, το Πορτ-ο-Πρενς. Αυτή η επίθεση υποδηλώνει ότι βάζουν στο στόχαστρο όλο και περισσότερο πόλεις σε άλλες περιοχές της χώρας.
Δημοσιογράφος από την Αϊτή δήλωσε στο Associated Press ότι οι δράστες ανήκαν σε δύο συμμορίες, την 400 Mawozo και μια ομάδα που αυτοαποκαλείται «Ταλιμπάν», οι οποίες ανήκουν στον συνασπισμό συμμοριών Viv Ansam και ελέγχουν τα βόρεια τμήματα του Πορτ-ο-Πρενς.
Μια επίσκεψη στην Πάρνηθα και στο Regency Casino Mont Parnes μπορεί να αποκτήσει άλλη αξία, καθώς μπορεί να οδηγήσει έξι τυχερούς στο τιμόνι ενός ολοκαίνουργιου SUV αυτοκινήτου και συγκεκριμένα του πολυτελούς Chery Tiggo 4.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς