Τουλάχιστον πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν σε επίθεση παραστρατιωτικών σε τέμενος στο Χαρτούμ
Οβίδες όλμων έπεσαν το βράδυ της Κυριακής (23/3) έξω από τέμενος στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί πιστοί για την καθιερωμένη προσευχή
Τουλάχιστον πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσαν παραστρατιωτικοί των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) εναντίον τεμένους ανατολικά του Χαρτούμ, ανακοίνωσε σήμερα οργάνωση δικηγόρων που αγωνίζεται για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στο Σουδάν.
Οβίδες όλμων έπεσαν το βράδυ της Κυριακής έξω από τέμενος στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί πιστοί για την καθιερωμένη προσευχή, αναφέρει η συλλογικότητα των δικηγόρων που καταγράφει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αφότου ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα στις σουδανικές ένοπλες δυνάμεις και στις ΔΤΥ τον Απρίλιο του 2023.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο σουδανικός στρατός ανακοίνωσε πως ανακατέλαβε το προεδρικό παλάτι και κτίρια υπουργείων που είχαν πέσει στα χέρια παραστρατιωτικών.
Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια το Σουδάν έχει βυθιστεί στο χάος εξαιτίας του πολέμου ανάμεσα στις δυνάμεις που είναι πιστές στον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν, επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων και de facto ηγέτη της χώρας, και στους παραστρατιωτικούς των ΔΤΥ υπό τον Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκλό, άλλοτε δεύτερο τη τάξει της στρατιωτικής χούντας.
Η ένοπλη σύρραξη έχει προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες θανάτους και μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, με τον αριθμό των εκτοπισμένων να ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.
Οι καινοτόμες φόρμουλες της LA VIE EN ROSE χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης και αναζωογόνησης – Τα premium πασχαλινά δώρα με πραγματική αξία και ορατά αποτελέσματα.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.