Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν τα «αδιάκοπα» πλήγματα στην Υεμένη εναντίον των Χούθι, μέχρις ότου η οργάνωση αυτή σταματήσει τη στρατιωτική δράση της με στόχο την παγκόσμια ναυτιλία και τα αμερικανικά συμφέροντα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News λίγες ώρες μετά τα πλήγματα που εξαπέλυσε ο αμερικανικός στρατός εναντίον των Χούθι, ο Χέγκσεθ είπε ότι αυτή ήταν μια απάντηση στις δεκάδες επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες από τον Νοέμβριο του 2023. Αποτελούν επίσης μια προειδοποίηση προς την Τεχεράνη, να σταματήσει να τους στηρίζει.
«Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι (οι Χούθι) να πουν, τέλος στις επιθέσεις σε πλοία, τέλος στις επιθέσεις σε περιουσιακά στοιχεία», πρόσθεσε. «Δεν μας ενδιαφέρει τι συμβαίνει στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης, αυτό γίνεται για να σταματήσουν να βάλλουν εναντίον περιουσιακών στοιχείων σε έναν κρίσιμης σημασίας θαλάσσιο διάδρομο», πρόσθεσε.
Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Μάικ Γουολτς είπε στο ABC ότι από τα σημερινά πλήγματα «εξοντώθηκαν πολλά ηγετικά στελέχη των Χούθι».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο είπε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην Υεμένη θα συνεχιστούν μέχρι οι Χούθι να μην έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξαπολύουν επιθέσεις σε πλοία. Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δεν συζητούν την πιθανότητα χερσαίων επιχειρήσεων και ο ίδιος «δεν πιστεύει ότι υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο αυτήν τη στιγμή».
«Με κανέναν τρόπο δεν θα είχαν οι Χούθι τη δυνατότητα να πλήττουν τη (διεθνή) ναυτιλία, αν δεν τους στήριζε το Ιράν», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με έναν απολογισμό των ανταρτών, από τα αμερικανικά πλήγματα στα προπύργιά τους σκοτώθηκαν τουλάχιστον 31 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά.
Η προηγμένη τεχνολογία της Dyson Spot+Scrub AI Robot αναλαμβάνει τη δύσκολη δουλειά και εμείς μπορούμε να απολαύσουμε ένα άνετο και πεντακάθαρο σπίτι, ακριβώς όπως το θέλουμε.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.