Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, εξετάζει το ενδεχόμενο να επισκεφθεί εκ νέου την Ουάσινγκτον προκειμένου να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Κιρ Στάρμερ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γαλλικής κυβέρνησης.
Η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ηγούνται της ευρωπαϊκής διπλωματικής διαχείρισης της κρίσης που έχει προκύψει στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ουκρανία, έπειτα από την επεισοδιακή συνάντηση του Τραμπ με τον Ζελένσκι την περασμένη Παρασκευή.
Ο Μακρόν είχε επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο στις αρχές της περασμένης εβδομάδας για συνομιλίες με τον Τραμπ, ενώ λίγες ημέρες αργότερα ο Στάρμερ είχε επίσης κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο στο Οβάλ Γραφείο.
Παρά το θετικό κλίμα που επικράτησε στις επαφές του Τραμπ με τους Μακρόν και Στάρμερ, η συνάντηση του Ουκρανού προέδρου με τον Αμερικανό ηγέτη ήταν επεισοδιακή, οδηγώντας σε νέα διπλωματική ένταση.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).