Συγγνώμη ζήτησε μαέστρος γιατί αποκάλεσε τους τραγουδιστές ιταλικής όπερας «μαφία»
Δεν είχα την πρόθεση να υπονοήσω ότι η χορωδία ήταν μέλη της Μαφίας και ανακαλώ τον ισχυρισμό, ανέφερε σε δήλωσή του ο Έντουαρντ Γκάρντνερ
Ο Έντουαρντ Γκάρντνερ, ο κύριος μαέστρος της Φιλαρμονικής του Λονδίνου, ζήτησε συγγνώμη για μια δήλωσή του με την οποία παρομοίαζε τους τραγουδιστές της όπερας της Νάπολης με οικογένειες της μαφίας που είναι σε πόλεμο μεταξύ τους.
Τα σχόλια του Γκάρντνερ αφορούσαν τα μέλη της χορωδίας του Teatro San Carlo στη Νάπολη.
Σε δηλώσεις τους στους Times τον Ιανουάριο, με αφορμή μια πρόσφατη παράσταση της όπερας, ο Γκάρντνερ είχε πει ότι «η χορωδία αποτελείται από δύο ανταγωνιστικές οικογένειες της Μαφίας που, μετά από μια παράσταση, στέλνουν η μία την άλλη στα επείγοντα».
Ο μαέστρος, όπως αναφέρει το BBC, σε δήλωσή του επισημαίνει ότι ζητά ειλικρινά συγγνώμη στα μέλη της χορωδίας.
Εξήγησε ακόμη ότι «λίγο πριν από την άφιξή μου στη Νάπολη πληροφορήθηκα ότι δύο μέλη της χορωδίας καβγάδισαν δημόσια ακριβώς έξω από το θέατρο με αποτέλεσμα ένα άτομο να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο. Έμεινα πολύ έκπληκτος από αυτό. Ωστόσο, δεν είχα την πρόθεση να υπονοήσω ότι η χορωδία ήταν μέλη της Μαφίας και είμαι περισσότερο από ευτυχής να ανακαλέσω αυτόν τον ισχυρισμό».
Εξέφρασε ακόμη τον «βαθύ σεβασμό» και την εκτίμησή του για τη χορωδία και τα μέλη της, μιλώντας θετικά για την εμφάνισή του στη Νάπολη το περασμένο καλοκαίρι. «Βίωσα από πρώτο χέρι τον επαγγελματισμό και την αριστεία αυτής της χορωδίας και θέλω να καταστήσω σαφές πόσο εκτιμώ και σέβομαι όλους τους εμπλεκόμενους», είπε.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Μέσα από τη σειρά «Πετυχαίνουμε μαζί 2026: Success Stories», τα METRO Cash & Carry δίνουν τον λόγο στους ανθρώπους του κλάδου Ho.Re.Ca. για να μιλήσουν για τις επιχειρήσεις τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις συνεργασίες που συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.