Μόναχο: Αυτός είναι ο 24χρονος Αφγανός bodybuilder που έριξε το αυτοκίνητό του σε πλήθος κόσμου
Ισλαμιστικά κίνητρα διακρίνουν οι διωκτικές Αρχές, φώναξε «Αλαχού Ακμπάρ» ο Αφγανός μετά την επίθεση - Τουλάχιστον 30 οι τραυματίες, ανάμεσά τους ένα παιδάκι δύο ετών που νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση
Ο 24χρονος Farhad N. τραυμάτισε τουλάχιστον 30 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί δύο ετών, το οποίο νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Ο Αφγανός αιτών άσυλο, που γεννήθηκε στην Καμπούλ το 2001, συνελήφθη στο σημείο αφού οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στο όχημά του.
⚠️A 26-year-old Afghan migrant, Farhad N., drove a car into a crowd in Munich, killing one woman and injuring at least 27 others, including a child in critical condition.
Farhad, who arrived in Germany from Kabul in 2016 and had his asylum application rejected, was granted a… pic.twitter.com/ZCwSbRPNzd
Σύμφωνα με τον Βαυαρό υπουργό Εσωτερικών, Γιόαχιμ Χέρμαν, ο 24χρονος είχε καταθέσει παλαιότερα αίτηση για χορήγηση ασύλου. Στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές για μικροκλοπές και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών, ενώ εργαζόταν για μια υπηρεσία ασφαλείας και στον ελεύθερο χρόνο του συμμετείχε σε διαγωνισμούς bodybuilding.
The Afghan attacker posted this just 6 days before the attack in Munich that injured at least 30 people.
Farhad N. had thousands of followers in TIkTok and Instagram before his accounts were deleted. pic.twitter.com/oDwQxiu87c
Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ο Αφγανός είχε φτάσει στη Γερμανία το 2016 ως ασυνόδευτος ανήλικος μέσω Ιταλίας, ενώ η αίτηση ασύλου που είχε καταθέσει απορρίφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017. Ο ίδιος έχει προσφύγει στα γερμανικά δικαστήρια κατά της απορριπτικής απόφασης, χωρίς επιτυχία.
Zitat: Farhad N. war Bodybuilder ... der angeblich 24 Jahre alt ist?
Ωστόσο, φέρεται να έλαβε τη λεγόμενη άδεια ανοχής από τη γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων, γεγονός που σημαίνει ότι η απέλασή του είχε ανασταλεί μέχρι το 2023, οπότε και πήρε άδεια παραμονής και εργασίας μέχρι τον Απρίλιο του 2025.
Ισλαμιστικά κίνητρα διακρίνουν οι διωκτικές Αρχές
«Ισλαμιστικό κίνητρο» διακρίνουν οι διωκτικές αρχές στην χθεσινή επίθεση του 24χρονου Αφγανού εναντίον του συγκεντρωμένου πλήθους διαδηλωτών στο Μόναχο.
Ο Farhad N. ο οποίος, σύμφωνα με την WELT, νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένος και με παραισθήσεις, έχει ομολογήσει ότι οδήγησε εσκεμμένα το αυτοκίνητο επάνω στο πλήθος. «Η δήλωσή του υποδηλώνει θρησκευτικό κίνητρο. Θα τολμούσα να μιλήσω για ισλαμιστικό κίνητρο», δήλωσε η εισαγγελέας Γκαμπριέλε Τίλμαν, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν έχουν βρεθεί στοιχεία για συμμετοχή του δράστη σε ισλαμιστική οργάνωση, κατά καιρούς ωστόσο δημοσίευσε σχόλια θρησκευτικού περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σε μια συνομιλία του προχθές έγραψε «αύριο ίσως να μην είμαι εδώ». Μετά την επίθεση φώναξε «Αλαχού Ακμπάρ» και προσευχήθηκε, αποκάλυψε η εισαγγελέας.
Να τιμωρηθεί και να απελαθεί ο δράστης, ζήτησε ο Σολτς
Άμεση ήταν η αντίδραση του σοσιαλδημοκράτη καγκελάριου Όλαφ Σολτς, ο οποίος έκανε λόγο για μία «τρομακτική επίθεση» και ξεκαθάρισε ότι ο δράστης «θα πρέπει να τιμωρηθεί» και «να επιστρέψει στη χώρα από την οποία προήλθε». Η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ δήλωσε ότι «η Γερμανία είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει κάνει απελάσεις στο Αφγανιστάν, τις οποίες και θα συνεχίσει».
Ωστόσο, ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών επιτέθηκε στην κυβέρνηση Σολτς, λέγοντας ότι ενώ υπάρχουν «χιλιάδες Αφγανοί, των οποίων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί», ελάχιστοι από αυτούς έχουν πράγματι απελαθεί. «Κάτι πρέπει να αλλάξει στην πατρίδα μας, για εμάς η ασφάλεια αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα» δηλώνει στην πλατφόρμα Χ ο επικεφαλής της χριστιανοδημοκρατικής αντιπολίτευσης (CDU) Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος θεωρείται φαβορί για την καγκελαρία στις βουλευτικές εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου.
Δείτε βίντεο: Μόναχο: Αυτός είναι ο 24χρονος Αφγανός bodybuilder που έριξε το αυτοκίνητό του σε πλήθος κόσμου
Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση σε πανεπιστήμια του εξωτερικού χωρίς International Baccalaureate, με την καθοδήγηση και τη μεθοδικότητα των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη.
Το WORLD PASS powered by Telekom έδωσε την ευκαιρία σε δύο startups να επισκεφθούν το Hubraum, το Tech Incubator Center της Telekom στην Κρακοβία, και να βρεθούν στην καρδιά της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.
Από το 2019 η Wolt ανατρέπει τα δεδομένα στη διανομή φαγητού και προϊόντων, ενισχύοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και αναβαθμίζοντας συνεχώς την αγοραστική εμπειρία των καταναλωτών.