Οργή Πούτιν: «Καρατόμησε» τον επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας για το φιάσκο του Satan 2
Αντικαταστάθηκε από τον 39χρονο Ντμίτρι Μπακάνοφ, πρώην αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών - Το Κρεμλίνο είναι απογοητευμένο από την καθυστέρηση στην παραγωγή και την ανάπτυξη του συστήματος
Η αποτυχία του πλέον προηγμένου πυραυλικού συστήματος της Ρωσίας, γνωστού ως Satan 2, φαίνεται να είναι η κύρια αιτία της απόλυσης του Γιούρι Μπορίσοφ από τη θέση του επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας, Roscosmos. Σύμφωνα με την Daily Mail, το Κρεμλίνο είναι απογοητευμένο από την καθυστέρηση στην παραγωγή και την ανάπτυξη του συστήματος.
Ο 68χρονος Μπορίσοφ, πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός, απομακρύνθηκε αιφνιδιαστικά από τη θέση του την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς να του δοθεί νέα θέση, ενώ φήμες τον θέλουν να αντιμετωπίζει κατηγορίες για υπεξαίρεση δημοσίων κονδυλίων.
Το Satan 2, ένας υπερηχητικός πύραυλος, αποτελεί ένα από τα πλέον φιλόδοξα πυραυλικά σχέδια της Ρωσίας. Ο Πούτιν έχει χαρακτηρίσει το πυρηνικό όπλο των 208 τόνων ως «ασταμάτητο» από τη Δύση. Ωστόσο, η παραγωγή του παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα, όπως η έλλειψη κατάλληλης ηλεκτρονικής υποδομής για μαζική παραγωγή και η ατελής ολοκλήρωση των δοκιμών.
Ο Γιούρι Μπορίσοφ
Οι κυρώσεις της Δύσης φαίνεται να έχουν δυσχεράνει την προμήθεια τεχνολογικών εξαρτημάτων, ενώ η αποτυχία δοκιμής τον Σεπτέμβριο του 2024 στο κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ, που άφησε έναν κρατήρα 60 μέτρων, αποτέλεσε ισχυρό πλήγμα. Παρά τις δηλώσεις του Μπορίσοφ προς τον Πούτιν πριν έναν χρόνο ότι το σύστημα ήταν έτοιμο για χρήση, κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Συγκεκριμένα, από το 2022 μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιηθεί μόλις μία επιτυχημένη δοκιμή του Satan-2.
Ο Μπορίσοφ αντικαταστάθηκε από τον 39χρονο Ντμίτρι Μπακάνοφ, πρώην αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, ο οποίος θεωρείται ειδικός στους δορυφόρους και τα μη επανδρωμένα οχήματα.
Σε μια νέα στρατηγική κίνηση που διευρύνει την παραγωγική της βάση και ενισχύει την παρουσία της στους τομείς της στεγανοποίησης και των έργων υποδομής, η ISOMAT εντάσσει στον Όμιλο το καταξιωμένο ελληνικό brand ESHA, μέσω της νεοσύστατης θυγατρικής ISOMAT BITUMEN.
Η Toyota εξελίσσεται εδώ και 6 δεκαετίες μαζί με την ελληνική αγορά και τις ανάγκες των οδηγών, διαμορφώνοντας παράλληλα τη δική της πρόταση για το μέλλον της βιώσιμης αυτοκίνησης.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας