Ο Χαβιέρ Μιλέι αποσύρει την Αργεντινή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Η απόφαση ακολουθεί αντίστοιχη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υπέγραψε με την ανάληψη των καθηκόντων του εκτελεστικό διάταγμα για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τον ΠΟΥ στις 22 Ιανουαρίου 2026
Ο πρόεδρος της Αργεντινής,Χαβιέρ Μιλέι, θα αποσύρει τη λατινοαμερικάνικη χώρα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της αργεντίνικης προεδρίας, σε μια απόφαση που αιτιολογείται με αναφορές σε «βαθιές διαφορές σχετικά με τη διαχείριση της υγείας» και «την πολιτική επιρροή ορισμένων κρατών».
«Ο πρόεδρος έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών, Χεράρδο Γουέρτεϊν να αποσύρει την Αργεντινή από τον ΠΟΥ», δήλωσε ο Μανουέλ Άντονι σε συνέντευξη Τύπου.
Οι Αργεντινοί «δεν θα επιτρέψουν σε έναν διεθνή οργανισμό να επέμβει στην κυριαρχία μας, πόσο μάλλον όταν αφορά την υγεία μας», είπε.
Η απόφαση ακολουθεί αντίστοιχη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υπέγραψε με την ανάληψη των καθηκόντων του εκτελεστικό διάταγμα για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τον ΠΟΥ στις 22 Ιανουαρίου 2026.
Ανεξήγητη απώλεια βάρους, εξάντληση, μειωμένη όρεξη ή δυσκολία στην κίνηση αποτελούν κάποια από τα «σημάδια» της δυσθρεψίας που συνήθως περνάνε απαρατήρητα
Αναδείχθηκε η επιτυχημένη μετάβαση της χώρας από τις αρνητικές ευρωπαϊκές πρωτιές σε μια νέα εθνική προσέγγιση πρόληψης και προαγωγής υγείας για τα παιδιά.