Ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίστηκε ως ο 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ και πέρασε το κατώφλι του Λευκού Οίκου για τη δεύτερη θητεία του, έχοντας το μεταναστευτικό στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του. Μετά την αναστολή της εισόδου προσφύγων στις ΗΠΑ και τις επιδρομές στις πόλεις, η κυβέρνηση κατέβασε την ισπανόφωνη έκδοση του ιστότοπου του Λευκού Οίκου.
Η ιστοσελίδα www.whitehouse.gov/es/ δεν είναι πλέον προσβάσιμη και βγάζει το μήνυμα «Error 404», σύμφωνα με το Associated Press. Αρχικά περιελάμβανε την επιλογή «Go Home» που οδηγούσε τους θεατές σε μια σελίδα με ένα βίντεο μοντάζ του Τραμπ στην πρώτη του θητεία και στην προεκλογική εκστρατεία. Ωστόσο, το κουμπί ενημερώθηκε αργότερα για να γράφει «Go To Home Page» (πηγαίνετε στην αρχική σελίδα) η οποία παραπέμπει στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου.
Επίσης, το ισπανικό προφίλ του Λευκού Οίκου στο Χ, @LaCasaBlanca και η κυβερνητική σελίδα για την αναπαραγωγική ελευθερία δεν είναι διαθέσιμα, σύμφωνα με το AP. Εν τω μεταξύ, οι ισπανικές εκδόσεις άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών, όπως το υπουργείο Εργασίας, το υπουργείο Δικαιοσύνης και το υπουργείο Γεωργίας, είναι διαθέσιμες για τους χρήστες.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γραφείου Απογραφής το 2023, περίπου 43,4 εκατομμύρια Αμερικανοί (το 13,7% του πληθυσμού των ΗΠΑ ηλικίας 5 ετών και άνω ) μιλούν ισπανικά στα σπίτια τους. Οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία επίσημη γλώσσα, σύμφωνα με το AP.
Η θέση σου στο Final Four της EuroLeague σε περιμένει. Πώς; Διαβάζεις τη συνέχεια και… φεύγεις για το κορυφαίο μπασκετικό τριήμερο της Ευρώπης με δύο ΔΙΠΛΑ εισιτήρια!
Παραμένοντας πιστή στις περιβαλλοντικές της δεσμεύσεις για μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος, η ΔΕΗ συμμετέχει και φέτος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»